Pomažemo

Lara sve manje vidi, a za operaciju još nije prikupljeno dovoljno novca

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
15.11.2018.
u 20:42
Nedostaje nam još 5000 kuna, kaže volonterka koja je preuzela skrb o kujici koju su vlasnici devet godina zanemarivali
Pogledaj originalni članak

Devet godina zanemarivanja Larinih potreba i zdravlja ostavilo je traga. Nakon što je brigu o njoj u zadnji tren preuzele volonterka, otkriveno je da Lara ima šećernu bolest.

Veterinarske kontrole i inzulin stavili su šećer u krvi pod kontrolu, no primijećeno je da Lara sve lošije vidi.

– Prvo se u šetnjama počela popikavati. Mi smo podstanari, njezin je krevetić na vrhu strmog stepeništa. Kako i drugi ljudi koriste isto stepenište, ne možemo ništa pregrađivati. Ne mogu riskirati da se po noći ustane, krene u krivom smjeru, padne i polomi se – kaže Veronika Šantoši, volonterka koja se trenutno brine o Lari. Specijalistički pregled utvrdio je da Lara ima mrenu na oba oka i da je kandidat za operaciju.

– Obožava lopticu, a sve joj je uskraćeno ovih godina dok je bila pas čuvar. Trenutno ne može uloviti lopticu ni kada stojim ispred nje i bacim joj – kaže volonterka. Ističe da želi Lari pružiti mogućnost da normalno živi, a da bi to uspjela kujica što prije mora na operaciju. Stoga je pokrenula akciju sakupljanja pomoći, a cijena operacije sa svim potrebnim pretragama je 14.000 kuna. Sakupilo se puno, no do cilja je dijeli još 5000 kuna.

Možete im pomoći uplatom na račun HR8223600003218137436 u Zagrebačkoj banci. Cijelu akciju, uplate, ali i kako je Lara možete pratiti na Facebook stranici.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Dr Evil
Dr Evil
21:11 15.11.2018.

Šta nema kineskih restorana?