Nema službenu potvrdu

Krstičević: Ne znam jesam li i ja na optužnicama. Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina - ne znam

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Krstičević: Ne znam jesam li i ja na optužnicama. Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina - ne znam
03.11.2016.
u 13:06
Cijeli slučaj Krstičević vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je izjavio da nema službenu potvrdu da je i njegovo ime na optužnicama iz BiH kojima se terete pripadnici HVO-a i HV-a, a cijeli slučaj, koji je u središtu javnosti nakon uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju, ocijenio je političkim procesom s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Krstičević je u izjavi novinarima u Banskim dvorima rekao kako ne zna je li i on na optužnicama iz BiH, ali da o tome čita u novinama. "Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina ne znam", rekao je te na upit novinara i kazao kako od službenih institucija nije dobio nikakvu informaciju je li na optužnicama.

Novinari su ga pitali hoće i putovati u BiH, a on je odgovorio da je slobodan čovjek te da se osjeća slobodno.

'Cilj je destabilizacije Hrvatske'

Cijeli slučaj vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske. "Jasno je da se radi o jednoj strategiji, jednom političkom procesu s ciljem da se destabilizira Hrvatska, da se nesigurnost unese u branitelje i taj proces dugo traje", rekao je.

Zadaća je države, dodao je, da na to odgovori nizom mjera. "Hrvatska je članica NATO-a i Europske unije i preko naših saveznika moramo snažno zaštititi sigurnost svakog našeg čovjeka i moramo snažno zaštititi hrvatske nacionalne interese. Vjerujem u Hrvatsku, vjerujem da Vlada i država mogu to učiniti", dodao je.

U tom kontekstu istaknuo je i važnost pokretanja postupka izrade strategije nacionalne sigurnosti i zakona o sustavu domovinske sigurnosti, o čemu je Vlada odluku donijela na današnjoj sjednici.

Povjerenstva, koja je tim povodom Vlada osnovala, a kojima je Krstičević na čelu, kazao je, radit će na tome da se stvori sustav nacionalne sigurnosti koji polazi od sigurnosti građana kao pojedinca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:36 03.11.2016.

Ukinuti zakon o aboliciji i početi s uhićenjima onih koji su ratovali protiv HR....a ti isti šeću po HR slobodni...a ima ih ko u priči u okruženju.....Premijer im prije nekoliko dana pruža ruku podrške i pomoći a ti isti ovako....Netko je ipak trebao s naše strane znati da se tako nešto sprema i da postoji spisak za još veća uhićenja....Taj ili nije radio svoj posao ili je podatke čuvao za sebe...Čekanje nam ne ide u prilog.

BE
beitsche
13:34 03.11.2016.

Generale zasto ne posaljete sarajevu racun za sve izbjeglice koje su bile kod nas,koliko se sjecam muslimani nisu bjezali u srbiju

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:24 03.11.2016.

čovjek čita jedno te isto 15 godina i još ne zna šta je pročitao...