Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema službenu potvrdu
Povratak na članak

Krstičević: Ne znam jesam li i ja na optužnicama. Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina - ne znam

Cijeli slučaj Krstičević vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Komentari 10

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:36 03.11.2016.

Ukinuti zakon o aboliciji i početi s uhićenjima onih koji su ratovali protiv HR....a ti isti šeću po HR slobodni...a ima ih ko u priči u okruženju.....Premijer im prije nekoliko dana pruža ruku podrške i pomoći a ti isti ovako....Netko je ipak trebao s naše strane znati da se tako nešto sprema i da postoji spisak za još veća uhićenja....Taj ili nije radio svoj posao ili je podatke čuvao za sebe...Čekanje nam ne ide u prilog.

VL
BE
beitsche
13:34 03.11.2016.

Generale zasto ne posaljete sarajevu racun za sve izbjeglice koje su bile kod nas,koliko se sjecam muslimani nisu bjezali u srbiju

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:24 03.11.2016.

čovjek čita jedno te isto 15 godina i još ne zna šta je pročitao...

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:45 04.11.2016.

General Krstičević je već desetak godina na optužnicama koje je pravosudni sustav BiH podigao protiv njega za zapovjednu odgovornost za slučaj Mrkonjić Grad i on apsolutno i sigurno zna za te optužnice. Naime 1995. godine na prilazima Mrkonjić Gradu ubijen je legendarni zapovjednik tenkovske bojne 4. gardijske brigade Andrije Matijaša Pauka 9. listopada 1995. u operaciji Južni potez. General-bojnik Matijaš Pauk bio je načelnik stožera, a poslije i zamjenik zapovjednika 4. gardijske brigade. Poginuo je od hrvatske granate ispaljene greškom i u borbenoj panici u njegovo zapovjedno oklopljeno vozilo. Nakon toga cijela 4. gardijska brigada je krenula u ubijanje civila gdje je ubijeno skoro 200 civila, među njima je ubijen i dio domicilnog hrvatskog stanovništva koje je u nadi dočekivalo hrvatske postrojbe. Tu su zanimljive dvije činjenice. Prvo, nije se reagiralo na činjenicu da je general Matijaš stradao uz prijateljskoj vatri (kao recimo i hrvatski ubijeni branitelj Josip Jović) i hitno objasnilo što se desilo. Zatim apsolutno je nedopustivo da se postrojba pusti raditi što hoće što pokazuje nesposobnost zapovjednog kada u takvim situacijama. I najžalosnije je što se činjenice o tome događaju kriju od hrvatske javnosti, što se niti danas ne spominje kako je poginuo general Matijaš i što se krije da je među ubijenim civilima bilo i Hrvata. Recimo hrvatsko selo Majdan je u neposrednoj blizini u prilaznom pravcu od Jezera. Razumljivo je da general Krstičević nastoji sakriti od javnosti detalje tog slučaja u kojem je izgubio zapovjednu kontrolu nad povjerenom mu postrojbom. Ali u ratu ima često slučajeva prijateljske vatre, panike, ne snalaženja. Nije niti prvi niti posljednji kojem se tako nešto desilo. Treba s odmakom i uz poznavanje svih okolnosti danas kazati istinu, a pogotovo jer postoje brojne olakotne okolnosti. Govoriti o tome da mu ništa nije poznato je nevojnička obrana samoga sebe, treba javnosti predočiti činjenice i suočiti se s njima. I tražiti od BiH sporazumnu predaju prikupljene dokumentacije hrvatskim istražnim organima i sudovima i provjeriti vjerodostojnost svih dokumenata i svjedoka.

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:41 03.11.2016.

Krstičević ne zna je li i on na optužnicama ali dobro zna da je nevini vitez za svoju raju i da je aktivno, strastveno i efikasno sudjelovao u udruženom nevino viteškom poduhvatu.

VL
DO
doktorica
17:13 03.11.2016.

uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju, ocijenio je političkim procesom s ciljem destabilizacije Hrvatske.?! valjda BiH!

VL
DU
Deleted user
07:23 04.11.2016.

Krtsičević ne zna jel' je na optužnicima ili ne zna da su pobili 180 civila? Jer, obzirom da je bio na čelu 4. gardijske koja je to napravila, , neznane mu nije olakotna, već otegnuta okolnost. I uhljebio se na mjesto ministra i čak potpredsjednika vlade! Ostavka, molim.

VL
FU
funkipuppi
14:05 03.11.2016.

Pa valjda znas sta si radio. Istine se ne trebas bojati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.