zakon unije

Komisija predstavila radikalnu reformu oporezivanja poduzeća

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Komisija predstavila radikalnu reformu oporezivanja poduzeća
18.06.2015.
u 23:15
Komisija predstavila radikalnu reformu oporezivanja poduzeća
Pogledaj originalni članak

Europska komisija predlaže da sve države EU uvedu zajedničku osnovicu poreza na dobit kako bi se izbjegla sadašnja situacija da poduzeća odlaze u one zemlje, poput Luksemburga, u kojima će plaćati manji porez nego drugdje u Uniji.

Dio je to akcijskog plana za pravednije i učinkovitije oporezivanje poduzeća, koji je predstavljen jučer i kojemu je cilj “radikalno reformirati oporezivanje poduzeća unutar EU”. Komisija želi osigurati učinkovito oporezivanje poduzeća na mjestu gdje ostvaruju dobit. Dio akcijskog plana jest i popis poreznih oaza, odnosno “nekooperativnih poreznih jurisdikcija” izvan EU.

>>EK istražuje Amazon jer izdavače knjiga tjera da snižavaju cijene

>>Čaj 'malina-vanilija' koji nema ni maline ni vanilije krši zakon

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BS
Bijela_Sova
23:40 18.06.2015.

Ova vijest mi ništa ne znači kad ne znam koliki je porez na dobit drugdje. Zna li netko?

Avatar nekakav
nekakav
08:11 19.06.2015.

ako se unija formira u jednu superdržavu, red je i da na cijelom njenom području vrijede iste, zajedničke obveze poduzetnicima. jedina prednost manje razvijenih može biti veća pomoć, ali porezi bi ipak morali biti jednaki za sve. znači, unija je odlučila odrezati silne prednosti engleskih otoka poreznih oaza, pa ovih malih državica koje su leglo poreznog kriminala, a nama se diče standardom.

BO
bobo2105
13:48 23.06.2015.

Prvi puta citam clanak iz Eu koji je positivan. Tako i treba jer kada se gleda, tko ne placa porez drzavi, to su samo velike firme, koji imaju kapital i mogucnosti da zafrknu drzavu. Ako ti je drzava omogucila profit, pa vrati drustvu malo najzad da se razvije i sve ostalo. Ta reforma nece proci. Kapital pobjeduje.