RAZGOVARALI SMO S MJEŠTANIMA

Kod Obrovca poskok ugrizao muškarca: U bolnici nam otkrili što je najvažnije učiniti nakon ugriza otrovnice

Foto: Frane Šarić
Obrovac
Foto: Frane Šarić
Obrovac
Foto: Frane Šarić
Obrovac
Foto: Frane Šarić
Obrovac
Foto: Frane Šarić
Obrovac
Foto: Frane Šarić
Obrovac
04.09.2022.
u 17:13
– Poskok ga je ugrizao u ruku dok je bio u šumi kod Kruševa. Jako brzo došla je hitna pomoć i dala čovjeku protuotrov. Čuli smo da će se izvući. Možda je poskok prije nešto drugo ugrizao pa je imao manje otrova, pa je zbog toga, srićom, preživio. Još pamtimo kako je prije puno godina ovdje jedna žena umrla nakon ugriza poskoka – rekli su nam u Obrovcu.
Pogledaj originalni članak

Najotrovnija zmija na našem području ugrizla je kod Obrovca u subotu poslijepodne. Večernjakovi reporteri razgovarali su u nedjelju u Obrovcu s mještanima koji su intenzivno raspravljali o tome kako je mještanin Kruševa u četrdesetima godinama imao sreće i preživio ugriz poskoka. 

– Mom prijatelju ugrizao je oca i, srićom, dobro je. Preživjet će – rekao nam je konobar kafića u Obrovcu u kojem su mnogi nagađali o svemu tome.

Foto: Frane Šarić
Obrovac

 

– Poskok ga je ugrizao u ruku dok je bio u šumi kod Kruševa. Jako brzo došla je hitna pomoć i dala čovjeku protuotrov. Čuli smo da će se izvući. Možda je poskok prije nešto drugo ugrizao pa je imao manje otrova, pa je zbog toga, srićom preživio,. Još pamtimo kako je prije puno godina ovdje jedna žena umrla nakon ugriza poskoka – rekli su nam u Obrovcu.

Večernji list dobio je informaciju i iz zadarske bolnice o stanju pacijenta.

– Pacijent je dobro. Nalazi se na vaskularnom odjelu kirurgije, primio je dva protuotrova i neće trebati operacija jer pomažu i oblozi. Ipak, još to ne možemo sigurno znati. Sada se pacijent odmara, jak je i bit će dobro. Bilo je već ugriza ove godine, a najbitnije je da se žrtvi odmah podveže mjesto iznad mjesta ugriza i da što prije dobije protuotrov – rekle su nam sestre u zadarskoj bolnici.

– Uvijek treba znati izvesti podvezivanje u slučaju ugriza poskoka kako ne bi nastupio potpuni prekid cirkulacije krvi. Ako to traje dugo, može doći do amputacija podvezanog uda – rekao nam je jedan zadarski infektolog.

VIDEO Zmije otrovnice u Hrvatskoj: Što učiniti ako vas ugrize?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
18:22 04.09.2022.

Ne čudi me što u Obrovecu ima zmija, nego me čudi što tamo uopće ima ljudi!

Avatar drug Joža
drug Joža
17:32 04.09.2022.

Vijest bi bila da je čovjek ugrizao poskoka

Avatar nekakav
nekakav
21:47 04.09.2022.

Mnoge su žene stradale zbog poskoka.