ZALJEVSKA KRIZA

Trump 'ukorio' Katar zbog terorizma, pa poslao kontradiktornu poruku

Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
10.06.2017.
u 11:59
Nakon što je prekinula veze s Katarom, Saudijska Arabija je priopćila da je predana "odlučnoj i brzoj akciji za prekidanje svih izvora financiranja terorizma"
Pogledaj originalni članak

Saudijska Arabija i Bahrein pozdravili su u subotu zahtjev američkog predsjednika Donalda Trumpa upućen Kataru da prestane podupirati terorizam, ali nisu odgovorili na poziv State Departmenta da smanje pritisak na tu zemlju u Perzijskome zaljevu.

Nakon što je prekinula veze s Katarom, Saudijska Arabija je priopćila da je predana "odlučnoj i brzoj akciji za prekidanje svih izvora financiranja terorizma", a prenijela je državna novinska agencija SPA pozivajući se na "službeni izvor".

U odvojenoj izjavi objavljenoj u petak, Ujedinjeni Arapski Emirati pohvalili su "Trumpovo vodstvo" u traženju da Katar okonča potporu ekstremizmu.

Trump je optužio u petak Katar za financiranje terorizma dok su Pentagon i američki državni tajnik Rex Tillerson pozvali Saudijsku Arabiju i ostale zemlje Zaljeva da ublaže blokadu Katara, rekavši da ona izaziva neželjene humanitarne posljedice i utječe na borbu protiv IS-a.

Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati u ponedjeljak su zaredom objavili da prekidaju diplomatske veze s tim malim emiratom koji optužuju da podupire terorizam i glavnog suparnika Iran, a što Katar odbacuje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IL
ilijan
12:09 10.06.2017.

S. Arabija je glavni financijer terorizma. Doći će i oni na red.