Afera Remorker

Kalmetin odvjetnik žalio se na otvaranje istrage protiv zadarskog gradonačelnika

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Kalmetin odvjetnik žalio se na otvaranje istrage protiv zadarskog gradonačelnika
20.11.2014.
u 17:25
Od sutra će početi teći osmodnevni rok u kojem će sudac istrage odlučiti o žalbi.
Pogledaj originalni članak

Odvjetnik zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete podnio je žalbu na otvaranje Uskokove istrage u kojoj ga se sumnjiči za niz kaznenih djela vezanih za izvlačenje novca iz HAC-a i HC-a.  

Od sutra će početi teći osmodnevni rok u kojem će sudac istrage odlučiti o žalbi. – Mogu reći da su to sve stare i poznate stvari. Tijekom istrage dokazat ću svoju nevinost – kazao je nakon proširenja istrage na njega u aferi Remorker Božidar Kalmeta. Nakon donošenja rješenja o provođenju istrage protiv osmorice okrivljenika u listopadu 2013. godine i rješenja o provođenju i proširenju istrage protiv sedmorice okrivljenika u studenome 2013. godine, USKOK je prije nekoliko dana donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv sadašnjeg gradonačelnika Zadra, a bivšeg ministra prometa.

Dan nakon otvaranja istrage, Kalmeta je u Škabrnji, na pitanje ima li podršku HDZ-a nakon otvaranja istrage kazao da se čuo s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, ali nije želio otkriti o čemu su razgovarali.

>>Kalmeta poručio: Dobro sam spavao. I da, čuo sam se s Karamarkom

>>Brkić: Budući da Kalmeta nije zabrinut, nismo ni mi

>>Kalmeta o otvaranju istrage: To su sve stare stvari, dokazat ću svoju nevinost

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
18:46 20.11.2014.

Kao da to sto se zalio nesto znaci. Pa to je standardna procedura! Sve da mu na celu pise markerom KRIV SAM i dalje bi se ulozila zalba. Kakve bezvezne clanke pisete.

Avatar Getrib
Getrib
22:16 20.11.2014.

Kalmeta misli da je to lanjski snijeg pa se je trebalo sve zaboraviti. Genijalno.

BU
Bubalamala
15:34 21.11.2014.

neka tuži Karamarka i Vasu što nisu uspjeli sve zamagliti a obećali su i zato dobili podr šku za čelno mjesto u HDZ - u