komentari zastupnika

Kajin: Čačićev odlazak loš je za resor gospodarstva

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Kajin: Čačićev odlazak loš je za resor gospodarstva
15.11.2012.
u 12:15
Zastupnici u Hrvatskom saboru komentirali su koliko bi Čačićeva ostavka mogla utjecati na stabilnost Vlade i koalicije
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što je javnost, ali i vladajuću Kukuriku koaliciju, iznenadila vijest da će prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić morati u zatvor, zbog čega je navečer i podnio ostavku na sve dužnosti, zastupnici u Hrvatskom saboru komentirali su koliko bi ta činjenica mogla utjecati na stabilnost Vlade i koalicije te hoće li biti potrebna veća reorganizacija Vlade.

– HNS će na svojim tijelima vrlo brzo donijeti odluke koje će omogućiti Vladi i Saboru da donose odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje Vlade, jednako tako donijet će odluke koje će omogućiti normalno funkcioniranje stranke i o tome će javnost vrlo brzo biti obaviještena – tvrdi HNS-ov Jozo Radoš. IDS-ov Damir Kajin rekao je da se, kada je u pitanju njegova stranka, nitko od ljudi koji su u Vladi ne povlači.

– Što se tiče toga, ova Vlada jednako je stabilna kao što je bila i jučer, a vjerujem da će ostati i do kraja mandata, jasno je da je gubitak Radimira Čačića bolan i za premijera Milanovića i za vladajuću koaliciju, teško će on naći takvog gromobrana kakvog je imao u Čačiću, ali ponavljam – koga nema bez njega se može i na premijeru je da predloži adekvatno rješenje za preuzimanje resora gospodarstva koji je u ovom trenutku apsolutno najteži resor u Hrvatskoj – objašnjava Kajin, a na pitanje je li to dobro ili loše po pitanju resora gospodarstva, odgovorio je: "Nemojmo na taj način licitirati, jasno je da je to loše".

SDP-ov Zlatko Komadina kazao je kako je u životu samo mijena stalna.

– Dogodi se situacija, ovo je klasična nesreća i na njoj nitko ne treba graditi sreću, kolega Čačić je najmanje želio da se ovo dogodi i tu izražavam i žaljenje mađarskoj obitelji, ali i Čačiću; situacija će se premostiti kao i svaka, znajući premijera ima sposobnost da riješi takvu situaciju u kratko vrijeme na relativno bezbolan način. Vjerujem i da će kolege iz HNS-a ponuditi rješenja koja će biti prihvatljiva i da uz što manje promjena i potresa Vlada nastavi posao – kaže Komadina te dodaje kako ne zna tko ulazi u Vladu umjesto Čačića, pa tako ne zna ništa ni o špekulacijama da će ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak preuzeti Čačićev resor.

– To su prijedlozi HNS-a, premijer će to prihvatiti ili neće; ova situacija koaliciju nije uhvatila nespremnu. Morate hladne glave rješavati određene situacije, jer u životu nisu samo lijepe stvari, nego i teške – primijetio je Komadina.

HDSSB-ov Dinko Burić pak smatra da je Kukuriku koalicija nespremno dočekala dolazak na vlast, iako je davno u Hrvatskoj svima bilo jasno da će doći do promjena 2011 godine.

- Vjerujem da će rekonstrukcija Vlade biti brzo napravljena, ali rad Vlade treba gledati u cjelini, a ne samo sa ili bez jednog pojedinca, rad Vlade do sada možemo ocijeniti jednom visokom razinom bezidejnosti i uhljebljivanja stranačkih kadrova, visokom razinom nespremnosti za hvatanje u koštac sa stvarnim hrvatskim problemima. Zaključno očekujem nakon ovih promjena i odlaska Čačića iz Vlade da će, možda, za hrvatske građane taj odlazak značiti manje arogancije i bahatosti iz same Vlade – tvrdi Burić te dodaje kako to građanima ne znači ništa, jer oni od Vlade očekuju puno veću razinu sposobnosti i izlaska iz krize.

– Osobno ne vjerujem da nikoga tako arogantnog i bahatog neće naći u HNS-u, ali ni bitno sposobnijeg, pogotovo ako se vodi računa koliko je to sve obveza i funkcija bivši ministar i prvi potpredsjednik sebi stavio na leđa – kao da je Supermen, to je jednostavno bilo nemoguće očekivati da se sve može raditi – zaključio je Dinko Burić.

>> Karamarko: Dobro je da je Čačić dao ostavku, to je jedino normalno

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

KL
klokan13
12:46 15.11.2012.

Kajin, stari tamburaš već više od 20 god. Nikad ništa nije napravio al je stalno "na kopanju" , a uz to je uvjeren kako Istra bez njega nemože. Nažalost takvih "kajina" ima diljem Hrvatske, a nikako da shvate da nam ih je DOSTA - SVIH. Dajte im mirovine i maknite ih

VO
vordag
13:12 15.11.2012.

Ehh, pa naravno da nikad nije dobro da kapetan napusti brod, pa i onaj koji tone. Ja bih rekao da nama treba ekipa profesionalaca koji će začepit rupe i spriječit daljnji potop. Nešto kao "BRODOSPAS"

KO
korisnik2
12:17 15.11.2012.

aha. javio se i damir kajin. inace poznati hrvatski gospodarski strucnjak. naime, tako i izgleda.