Zločin iz mržnje

Prigovorila zbog cijena? Prodavači na Kvatriću napali Jemenku

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Prigovorila zbog cijena? Prodavači na Kvatriću napali Jemenku
09.02.2018.
u 15:10
Napadnuta Jemenka prema pisanju medija godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu i Hrvatsku doživljava svojom domovinom
Pogledaj originalni članak

Dvoje prodavača sa zagrebačke tržnice Kvatrić policija je prijavila za prijetnje i pokušaj teškog ozljeđivanja, zbog boje kože, državljanke Jemena, što se tretira kao zločin iz mržnje, a po neslužbenim podacima napad je izbio nakon što je žrtva prigovorila zbog visoke cijene naranči.

Državljanka Jemena s prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu, po neslužbenim podacima, htjela je kupiti naranče na tržnici u Šubićevoj ulici, a nakon što je zbog previsoke cijene prigovorila prodavaču koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavač ju je počeo vrijeđati zbog boje kože i nazivati ju pogrdnim imenima te joj prijetiti usmrćenjem. U napad se potom uključila prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vrijeđala je također zbog boje kože.

Sudionike napada primirili su građani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gdje su liječnici utvrdili lakše ozlijede ruku i glave.

Napad se dogodio 6. veljače, oko 15,40 sati, na tržnici u Šubićevoj ulici, izvijestila je zagrebačka policija navodeći da je muškarac vrijeđao državljanku Jemena zbog boje kože i prijetio joj usmrćivanjem, nakon čega se u napad uključila 39-godišnjakinja koja je i fizički napala ženu.

Osumnjičenog 41-godišnjaka policija tereti za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, sve u svezi zločina iz mržnje.

Napadnuta Jemenka prema pisanju medija godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu i Hrvatsku doživljava svojom domovinom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
16:58 09.02.2018.

kog to cudi??Hrvati ne vole ni sami sebe(podjela na hrvate iz slavonije,zagorja,dalmacije,bosne itd) a da vole kog drugog...to je nasa bolest,lezi u genima

DU
Deleted user
15:44 09.02.2018.

Da bi se izbjegla generalizacija (tipa: to su bosanci) novinar bi trebao navesti imena i prezimena ovih švercera voćem kao i "oklen su".....

U1
ursus_1212
15:33 09.02.2018.

Stoku koja je to napravila treba zavezat natrag u štalu.