Nadežda Tolokonjikova

'Ovo nije amnestija nego obični marketinški trik Kremlja!'

Foto: Reuters (Ilustracija)
Nadežda Tolokonjikova
Foto: Reuters (Ilustracija)
Marija Aljohina
Foto: Reuters (Ilustracija)
Marija Aljohina
23.12.2013.
u 16:30
Marija Aljohina jutros slobodna u Nižnjem Novgorodu, a Nadežda Tolokonjikova par sati nakon nje iz Krasnojarska. Nakon odluke o amnestiji ruskog predsjednika Vladimira Putina, punkerice su puštene na slobodu tri mjeseca prije isteka kazne
Pogledaj originalni članak

Iz strogog zatvora u dalekom sibirskom Krasnojarsku oslobođena je, javlja RT, i Nadežda Tolokonjikova, druga članica ruskog punk benda Pussy Riot, osuđena zbog vrijeđanja predsjednika Vladimira Putina i Ruske pravoslavne crkve na dvije godine zatvora.

Nadežda, poznatija od 'riotica', na slobodu je izašla nekoliko sati nakon Marije Aljohine, koja je bila utamničena u Nižnjem Novgorodu.

Marija Aljohina (25), članica punk benda Pussy Riot, jutros je puštena iz zatvora u Nižnjem Novgorodu, nakon odluke predsjednika Rusije Vladimira Putina o pomilovanju, izrečene u četvrtak.

O njihovim izlascima iz kazamata za Reuters je progovorio Nadeždin suprug Pjotr Verzilov, a nešto kasnije i sama Nadežda koja je, javlja Telegraph, pozvala na bojkot zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Kazal je i kako ovaj potez Kremlja nije amnestija već najobičniji marketinški trik.

''Riotice'' su oslobođene nakon dvije godine služenja kazne, svojevrsne pokore jer su u moskovskoj katedrali izvodile "punk-molitvu" usmjerenu protiv Putina i njegovih spona s Ruskom pravoslavnom crkvom. Iz zatvora izlaze prije roka nakon Putinove amnestije. Trebale su biti slobodne u ožujku 2014., no izišle su sada, kako je objašnjeno, i zbog toga jer su obje majke male djece. Ruska oporba i svjetska javnost ipak su sklonije mišljenju kako je to učinjeno da se osujeti mogući zapadnjački bojkot zimskih olimpijskih igara u Sočiju u veljači.

– To je apsolutno ciničan potez ruske vlasti – kazao je ranije otac Nadežde Tolokonjikove Andrej.

Putin će pomilovati članice Pussy Riota
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar darkkati
darkkati
08:45 23.12.2013.

Merkel i Obama su vršili pritisak na Putina

DU
Deleted user
11:06 23.12.2013.

Smatram da su ove dvije glupače osuđene na prekratku zatvorsku kaznu, a osim toga imale su i povlašten tretman u odnosu na ostale zavorenice. Unatoč svemu, ova amnestija je mudar potez cara Putina.

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
08:50 23.12.2013.

To je apsolutno ciničan potez ruske vlasti - kazao je ranije otac Nadežde Tolokonjikove Andrej. A ono sto su dvije krave napravile (tzv.performance) u katedrali je za svaku pohvalu?? I ovaj prica o cinizmu.