TIJEKOM NEREDA NA A1

Javio se policajac koji je pomogao Jani (11) da dođe na početak kolone: 'Drago mi je da sam mogao pomoći'

Foto: MUP
Navijači zaustavili promet na autocesti
Foto: MUP
Foto: MUP
Foto: MUP
Navijači zaustavili promet na autocesti
Foto: MUP
Navijači zaustavili promet na autocesti
30.08.2022.
u 16:13
Eto, što reći osim da su barem svi kao on - kazala je majka djevojčice Jane (11) koja boluje od spinalne mišićne atrofije, zbog čega je spojena na respirator
Pogledaj originalni članak

Poznato je tko je velikodušan policajac koji je ovoga vikenda za vrijeme kaosa na A1 pomogao obitelji Petrić da sa svojim kombijem dođe na početak kolone kako bi što prije stigli kući sa svojom djevojčicom Janom (11) koja je spojena na respirator.

Naime, radi se o policajcu Domagoju Vuki iz Postaje prometne policije Osijek koji se javio 24 sata i uputio pozdrave djevojčici i njenoj obitelji kojoj je pomogao.

Ove subote autocesta A1 kod odmorišta Jadova bila je privremeno zatvorena u poslijepodnevnim satima, i to zbog navijača Dinama i Hajduka za koje policija pretpostavlja da su imali dogovoreni sukob, zbog čega su se stvorile velike kolone.

U toj koloni zapela je i obitelj Petrić zajedno sa svojom djevojčicom Janom koja boluje od spinalne mišićne atrofije, zbog čega je spojena na respirator. Baterija na respiratoru traje oko šest sati, a kako su iz Omiša do te točke 'izgubili' već dva, strahovali su što će biti ako ne stignu kući na vrijeme. 

U tom trenutku stigao im je u pomoć upravo policajac Domagoj koji je obitelj prepratio do početka kolone. 

- Meni je samo drago da je djevojčica dobro. Molim vas, pozdravite tu obitelj, jako mi je drago da sam im mogao pomoći - poručio je policajac obitelji. 

Janina majka bila je presretna što se policajac javio. 

- Eto, što reći osim da su barem svi kao on - kazala je, te dodala kako će Jani prenijeti poruku da nema loše mišljenje o policajcima, jer im prvi policajac u koloni nije htio pomoći, odnosno kazao je kako nema vremena i da mora riješiti situaciju s navijačima. 

>> VIDEO Djevojčica (11) spojena na respirator satima čekala u koloni na A1 nakon incidenta s navijačima: 'To nisu navijači, to su teroristi'

KAOS NA A1

Sociolog o incidentu s navijačima na autocesti: 'Nedjelja koja je mogla završiti tragično'

Tragično bi da je realiziran plan navijača da se sukobe na autocesti ili da se dogodila prometna nesreća na autocesti jer su navijači oko 15 sati zaustavili promet i kao taoce čak sat i 15 minuta u koloni dugoj gotovo 20 kilometara držali putnike koji su se vraćali s Jadrana. Među njima bila je i obitelj Josipa Petrića čija je kći Jana (11) bila na respiratoru, pa nisu znali hoće li baterija izdržati dok se oslobodi prometnica. Obitelj je bila očajna, a stvar je spasio policajac na motocoiklu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SA
sargu123
17:50 30.08.2022.

Organizatore treba kazneno goniti radi ugrožavanja djetetovog života.

Avatar Kajman
Kajman
17:19 30.08.2022.

Hajde i ovaj drugi policajac nek se javi, da mu čujemo ime.

Avatar kvasac60
kvasac60
16:28 30.08.2022.

Bravo!!