Imamo samo dva

Iz Zagreba stigla odbijenica: Hrvatska ipak ne šalje kanader u Crnu Goru

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Gori iznad Orašca, vatrogasci uspjeli obraniti kuće u Ljupču, stigla 4 kanadera
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Čvrsnica i dalje gori, u pomoć stigao kanader iz Hrvatske
11.08.2022.
u 15:16
Iako je su crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić za četvrtak najavio dolazak kanadera iz Hrvatske kao ispomoć u gašenju velikih požara koji danima gore u Boki Kotorskoj, to se nije dogodilo.
Pogledaj originalni članak

Kako je crnogorskim medijima priopćeno iz ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, iz Zagreba je stigao negativan odgovor na službeni zahtjev za pomoć koji je crnogorski MUP uputio Hrvatskoj.

"Dobili smo odgovor da Hrvatska trenutno raspolaže sa samo tri kanadera od kojih su im sada u operativnom stanju samo dva, te da zbog vlastitih potreba i gašenja požara koje oni imaju na svom teritoriju nisu u mogućnosti izaći u susret našem zahtjevu", rekao je portalu Vijesti Miodrag Bešović iz crnogorskog MUP-a.

Crnogorski šef diplomacije u srijedu je na Twitteru objavio da je s Hrvatskom dogovorio da Zagreb uputi jedan kanader u Crnu Goru koji bi tamošnjim vatrogascima pomogao u gašenju požara u Boki Kotorskoj, te se posebno zahvalio hrvatskom kolegi Gordanu Grliću Radmanu.

Video: Kanader prikuplja vodu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
15:18 11.08.2022.

I dva u ztc u.

TO
tomislav10
17:31 11.08.2022.

Kupili smo borbene zrakoplove čiji potencijal ni približno ne možemo iskoristiti jer naša vojska (zrakoplovstvo) nije na toj razini (Selak, op.a.) A na kojoj smo razini vidjet ćemo par godina nakon dolaska Rafala, s 10 taj će broj početi opadati.

TM
trade_mark
17:00 11.08.2022.

banožiću, javi se! spavaš li mirno, ponavljaču???