predaja kada i kome

MUP: Povratak vlaka za četvrtak ujutro u 10 sati dogovoren je još 1. listopada

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Ured predsjednice
kolinda
Foto: Ured predsjednice
kolinda
Foto: Ured predsjednice
kolinda
Foto: Ured predsjednice RH
Kolinda Grabar-Kitarovic i Viktor Orban sastali se u New Yorku na marginama zasjedanja Opce skupstine UN-a.
Foto: Reuters/PIXSELL
Hungarian Prime Minister Victor Orban arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015. European Union leaders meet for an extraordinary summit dedicated to tackling the arrival of hun
07.10.2015.
u 22:36
Iz Budimpešte su za Večernji potvrdili da je mađarski premijer Viktor Orbán nakon razgovora s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović donio odluku te da je Mađarska spremna Hrvatskoj vratiti vlak odmah u četvrtak
Pogledaj originalni članak

Iz Budimpešte su za Večernji potvrdili da je mađarski premijer Viktor Orbán nakon razgovora s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović donio odluku te da je Mađarska spremna Hrvatskoj vratiti vlak odmah u četvrtak, što znači da sada treba dogovoriti tehničke i pravne detalje povratka. Mađarska očekuje da detalje – kada i kome će predati vlak – dogovore dva ministarstva unutarnjih poslova te je na hrvatskoj strani da im se javi.

Iz MUP-a su večeras poručili kako je 'temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije g. Dominića i direktora mađarske policije g. Pappa održanog 1. listopada u Letenyu, za četvrtak, 8. listopada u 10 sati dogovoren  povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj i to na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo'.

– Razgovorom je moguće sve riješiti – slažu se iz Budimpešte s izjavom hrvatske predsjednice.

Iako su odlučili vratiti vlak, pravni postupak oko nenajavljenog ulaska u Mađarsku ide dalje, dodaju iz Budimpešte. Kako kažu, riječ je o tome da ulazak vlaka predstavlja prekršaj, "ako ne i nešto ozbiljnije".

U razgovoru o imigrantima, kažu, složili su se oko tvrdnje da je potrebno registrirati i uzeti podatke svima te da se jasno moraju razdvojiti izbjeglice od ekonomskih imigranata, kao i da treba pojačati schengenske granice te efikasno kontrolirati grčku granicu.

>> Grabar-Kitarović i Orban dogovorili da se hrvatski vlak vrati večeras ili sutra ujutro

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 115

BU
Bulaba
21:51 07.10.2015.

Ranko, prijatelju, povodom ovoga moraš reći slijedeće: "Zahvaljujem se predsjednici što je osigurala povratak vlaka kojeg sam ja kao apsolutno nesposobna kreatura kaubojski poslao u Mađarsku jer nemam gram mozga u glavi. Hvala predsjednici što je uspjela počistiti veliku nuždu koji sam ja polučio svojom nesposobnošću. Ispričavam se predsjednici što je bila u svemu u pravu, a ja sam baljezgao bedastoće i bio sam bahata seljačina koja joj nije vjerovala. Od sada ću biti dobar drug i ministar koji će u svemu slušati i vjerovati našoj predsjednici, biti ću dobar, poslušan i pažljiv prema svemu što predsjednica kaže. Ranko Ostojić, 1b."

Avatar delminium
delminium
22:47 07.10.2015.

svaka čast kolinda,,,, narod je na primjeru vlaka još jednom vidio kud nas vode boljševici

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:56 07.10.2015.

Neće se nitko javiti ?????, povratkom vlaka bi bilo priznanje da je Predsjednica dogovorila te je to njena zasluga (a tko bi to mogao osim nje ) ali komunistima ne treba vlak prije izbora ovako če ga morati preuzeti a zasluge če preuzeti Predsjednica a oni če ostati pos.... Baš mi je drago i nadam se da če i nova vlast biti na linijama Predsjednice i tako nam uvesti zemlju u raj, jel takva nam je i Lijepa Naša, pravi biser i raj za život samo sa pravim ljudima na kormilu. Pozdrav dobrim ljudima