NOVO STANJE

Istra više nije u zelenom: Belgija izmijenila korona kartu, evo što to znači

Foto: Diplomatie.belgium.be
Foto: Diplomatie.belgium.be
24.10.2020.
u 14:45
Pogoršanje epidemiološke situacije u cijeloj zemlji negativno je utjecalo i na ovu županiju
Pogledaj originalni članak

Prije desetak dana izvijestili smo kako je na karti belgijskog saveznog ministarstva vanjskih poslova samo jedna europska regija ostala u 'zelenom', a ta regija nalazila se u Hrvatskoj. U pitanju je bila Istra, ali pogoršanje epidemiološke situacije u cijeloj zemlji negativno je utjecalo i na ovu županiju za koju je sada na snazi narančasto upozorenje.

Putovanje je moguće, ali belgijske vlasti za područja za koja je izdano narančasto upozorenje preporučuju veći oprez. Testiranje i samoizolacija nisu obvezni po povratku u Belgiju.

Karta belgijskog saveznog ministarstva vanjskih poslova

Foto: Diplomatie.belgium.be

Podsjetimo, danas je u Istri potvrđeno novih 29 slučajeva zaraze. Od toga se kod 21 osobe radi o epidemiološki uvezenim slučajevima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.  

- Građani Istre su vrlo odgovorni i do sad nismo imali niti jednu kriznu situaciju. Uvjeren sam da ćemo ostati odgovorni. Mi nemamo problema s virusom unutar županije, nego s uvozom virusa, tu imamo prostora za ponašati se odgovornije - poručio je  načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LO
lori
17:10 24.10.2020.

Evo odmah ću se upucat radi toga

MO
montello
17:54 24.10.2020.

sve gore igore

FE
ferreyra
20:19 24.10.2020.

Dobro jutro Kolumbo