Napeto na Kosovu

Ispovijest radnika na jezeru Gazivode: 'Repetirali su oružje i prijetili da će pucati'

Foto: Screenshot/You Tube
Ispovijest radnika na jezeru Gazivode: 'Repetirali su oružje i prijetili da će pucati'
29.09.2018.
u 19:09
Nekoliko desetaka naoružanih specijalaca upalo je, s kopna i s jezera, u Centar za ekologiju i razvoj sporta
Pogledaj originalni članak

Upali su odjednom. Grunuli na vrata s dugim cijevima. Natrpali su mene i moje kolege u jednu prostoriju. Provocirali su nas i na svaki naš pokušaj da izađemo repetirali su oružje i prijetili nam da će zapucati! - poručio je za Novosti Nemanja Milovanović, radnik Centra za ekologiju na jezero Gazivode.

Dodaje da mu nije bilo svejedeno kada su u Centar upali naoružani specijalaca Rosu. Kaže da su albanski specijalci za čas blokirali ulaz u objekt.

- Rasporedili su se u obližnjoj šumi s puškama. Nikome nisu dozvolili da prođe tuda niti da priđe našem centru. Kroz glavu mi je samo prolazilo što će se dogoditi ako opali samo jedan metak. Od toga me je hvatala jeza - rekao je Milovanović.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje vojske Srbije i pripadnika specijalnih jedinica MUP-a u stanje najviše borbene pripravnosti, što je potvrdio i Generalni štab, a kao razlog se navodi napad albanskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova. Kako tvrde srpski dužnosnici, nekoliko desetaka naoružanih specijalaca upalo je, s kopna i s jezera, u Centar za ekologiju i razvoj sporta.

VIDEO: Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

TR
trabant7
19:51 29.09.2018.

Srpska pušiona na svim poljima, steže se pašaluk.

Avatar gecdra
gecdra
20:57 29.09.2018.

Centar za ekologiju i razvoj športa i vrtić za goloruku srpsku nejać ? Ovo mi zvući nekako poznato.

F1
F16
19:16 29.09.2018.

Ohh jadna srpska celjad, orali, palili, silovali i ubijali 90ih a danas im sipci prce sve u rodu, bas onako kako oni to znaju. Bravo albanci, pokazite tim krezubim ludacima tko tu vlada..