NAKON POLAGANJA VIJENCA

VIDEO Incident u Borovu Selu: Uzvikivali 'ubi Srbina', policija identificirala izgrednike

Foto: Facebook
VIDEO Incident u Borovu Selu: Uzvikivali 'ubi Srbina', policija identificirala izgrednike
02.05.2021.
u 11:32
Iz policije doznajemo kako su svi izgrednici identificirani te da se provodi kriminalističko istraživanje
Pogledaj originalni članak

Nakon što su položili vijenac podno spomen obilježja ubijenim 12 redarstvenika u Borovu Selu skupina navijača je krećući se kroz selo uzvikivala "Ubi Srbina"  i slično. Prema informacijama iz policije radi se o pripadnicima Torcide koje je pratila policija. Ubrzo potom reagirala je i Općina Borovo koji su i objavili snimak svojoj Facebook stranici. 

- Hrvatska policija u svakom slučaju, koji se tiče narušavanja javnog reda i mira, poduzima sve u njezinoj nadležnosti i kazniti počinitelje, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas u Borovu Selu. 

Iz policije doznajemo kako su svi izgrednici identificirani te da se provodi kriminalističko istraživanje. 

Istim povodom oglasio se i vukovarski SDP koji navode kako je za svaku osudu i kaznu takvo ponašanje te je ono pokazatelj svega o čemu govore godinama, Vukovar je podijeljen grad, djeca i mladi žive jedni pored drugih, a ne jedni s drugima i određeni politički predstavnici održavaju svoje postojanje na temelju ovakvih incidenata i sukoba.

- Ono što je iz snimke vidljivo, a posebno je poražavajuće, jest činjenica da se iza mladića koji pjevaju pjesme u kojima pozivaju na ubijanje i mržnju, vozi policijski auto i ne reagira na to. Naše pitanje je do kad će ovakva i slična djela ostajati nesankcionirana bez obzira na to od pripadnika kojeg narod dolazila? Kad će se početi jasno i nedvosmisleno kažnjavati svako pozivanje na mržnju i ubijanje? Snimke koje smo vidjeli nisu samo za osudu, one su za kazneni progon i propitkivanje odgovornosti policije, navode iz SDP-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

KU
Kultura
11:43 02.05.2021.

Umjetni mir. Kad agresor prizna krivicu, pokaje se, zatrazi oprost i plati bar dio stete onda postoje preduvjeti za kakvu takvu normalizaciju.

UM
umnjak
12:14 02.05.2021.

Lijepo da je policija identificirala ove opasne vikače. A da napokon identificiraju i privedu one koji su masakrirali 12 ljudi?

TO
ToVuS
11:48 02.05.2021.

Odmah u zatvor sa njima a ove što su radili masakr neka šetaju slobodno Hdz=Sdss