Podrška

I Česi stali uz Orbana: 'Inicijativa EP-a je budalaština, mi smo saveznici'

Foto: Handout/Reuters/Pixsell
I Česi stali uz Orbana: 'Inicijativa EP-a je budalaština, mi smo saveznici'
13.09.2018.
u 15:51
"Ova budalaština samo unosi negativne osjećaje u Europsku uniju", rekao je Babiš
Pogledaj originalni članak

Češka vlada podržava mađarskog premijera Viktora Orbana nakon što je Europski parlament u srijedu glasao da se pokrene kazneni postupak protiv Mađarske zbog nepoštivanja europskih pravila, rekao je u četvrtak češki premijer Andrej Babiš.

To je bilo prvi put da je Europski parlament zatražio da se pokrene kazneni postupak protiv neke države članice predviđen člankom 7 Ugovora o EU, iako ta inicijativa ima slabe izglede da doista i dovede do najstrože kazne odnosno oduzimanja prava glasa Mađarskoj.

"Ova budalaština samo unosi negativne osjećaje u Europsku uniju", rekao je Babiš za portal Parlamentni Listy. "Umjesto da budemo složni, imamo politiku."

"Stoga stojim uz Orbana. Mi smo saveznici", rekao je.

Poljska je također najavila da će se suprotstaviti bilo kakvim sankcijama protiv Mađarske.

"Svaka zemlja ima svoje suvereno pravo provoditi unutarnje reforme koje smatra potrebnima", priopćilo je u srijedu poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Akcije protiv zemalja članica služe samo produbljivanju podjela unutar EU-a, povećavajući nepovjerenje građana u europske institucije".

Otkako je došao na vlast 2010. mađarski premijer Viktor Orban koristi svoju parlamentarnu većinu kako bi vršio pritisak na sudove, medije i nevladine udruge.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 100

SO
SoloHan
16:19 13.09.2018.

tako je treba razjebat taj neokolonijalizam

KR
Krotila
16:07 13.09.2018.

Mađari sU svoj na svome.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:04 13.09.2018.

Potrebno je malo razdrmati uštogljene briselske birokrate, koji su se jako udaljili od stvarnosti. Najviše se bave perifernim stvarima kao, koliki mora biti velik krastavac, banana itd.