"Arapsko proljeće"

Hosni Mubarak doživio srčani udar, nagađa se da je umro

Foto: AFP/PIXSELL
Hosni Mubarak doživio srčani udar, nagađa se da je umro
24.10.2011.
u 11:36
Njegovo stanje pogoršalo se kada je čuo za Gadafijevu smrt, a srce mu je stalo kada je vidio fotografije tijela dugogodišnjeg prijatelja.
Pogledaj originalni članak

Još uvijek nema službene potvrde, ali nagađa se da je Hosni Mubarak preminuo u pritvoru. Naime, svrgnutom egipatskom vođi sudi se za ubojstva civila i korupciju.

Ako je vijest o njegovoj smrti istinita, javlja RT, Mubarak je druga žrtva takozvanog Arapskog proljeća koji neće biti osuđen za svoja nedjela.

Egipatski mediji tvrde da se Mubarakovo zdravstveno stanje, koje je i onako bilo loše s obzirom na to da je čak i na sudu morao ležati u bolničkom krevetu, pogoršalo kada je čuo za Gadafijevu smrt. Bivši egipatski vođa doživio je srčani udar kada je vidio fotografije izmučenog tijela svog dugogodišnjeg prijatelja.

Je li njegov srčani udar bio smrtonosan ili ne, još nije poznato. Ipak, egipatska vojska odlučila je pojačati osiguranje u bolnici u kojoj je pritvoren Mubarak. Dodatne snage okružile su zgradu, a povećao se i broj vojnika na katu na kojem leži donedavni predsjednik.

Mubarak je, podsjetimo, optužen za razna zlodjela uključujući i izdavanje naredbe za ubijanje prosvjednika koji su u veljači zauzeli egipatske ulice, a kasnije i svrgnuli vladajuće. Ustankom je završena 40-godišnja vladavina njegova režima. Mnogi njemu podređeni svjedočili su na sudu, ali nitko nije potvrdio optužbe.

Mubarakovu sudbinu svjetski mediji usporedili su s onom Slobodana Miloševića čije je suđenje također prekinuto jer je prije kraja umro od srčanog udara.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
12:06 24.10.2011.

Aj ak je mrtav, nađite sliku, i objavite je. onak, mrtvog. to je sad in

Avatar jwayne
jwayne
12:11 24.10.2011.

Vlast je droga jača od heroina. Umjesto da je odstupio, živio još par godina na Bahamima sa djecom i unucima on je osta i crko u zatvoru. Gadafi je prošao još gore. Ubili su ga ko bijesnog ćuku i još se slikaju sa njim.

OB
-obrisani-
11:43 24.10.2011.

i ko je sad sretan,ahahahaahha