ne višem pdv-u

HNS: Nije točno da podržavamo uvođenje novih poreza

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
HNS: Nije točno da podržavamo uvođenje novih poreza
23.10.2013.
u 10:34
HNS je još jednom apelirao da se otklone prepreke u svim nadležnim ministarstvima te da se izdaju suglasnosti za početak realizacije projekata javno-privatnog partnerstva, energetske učinkovitosti
Pogledaj originalni članak

HNS demantirao je danas priopćenjem navode da podržava uvođenje novih poreznih opterećenja građana ili povećanje sadašnje stope PDV-a.

– I dalje smatramo da nije dobro najavljivati u javnosti bilo kakve nove ili izmijenjene porezne mjere bez prethodnog i konačnog dogovora svih koalicijskih partnera jer se time zbunjuju građani i unosi nesigurnost u poduzetničku klimu. Smatramo da je nužno i neophodno osigurati pozitivnu poduzetničku klimu koja će rezultirati novim investicijama i investicijskim ciklusom, čemu nikako ne doprinosi stalna najava povećanja poreznih stopa, izmjena poreznih zakona ili uvođenja novih poreza. Naprotiv, sve to stvara lošu poduzetničku klimu i destimulira svaku potencijalnu privatnu investiciju – poručili su iz stranke.

HNS je još jednom apelirao da se otklone prepreke u svim nadležnim ministarstvima te da se izdaju suglasnosti za početak realizacije projekata javno-privatnog partnerstva, energetske učinkovitosti, POS-a te izgradnje ili kupnje postojećih stanova za najam, kako bi država poslala poruku ohrabrenja i dobar signal za aktiviranje privatnih investitora. U stranci smatraju da je nužno odmah započeti s korištenjem europskih strukturnih fondova koji će Hrvatskoj donijeti svježa i bespovratna sredstva te omogućiti zamah investicija.

>>'Porezna politika Linića donijela 2,5 milijarde manje poreza'

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.