Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna politika

'Porezna politika Linića donijela 2,5 milijarde manje poreza'

lucić (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
16.10.2013.
u 15:46

okade obrtnika s dugovima većim od dvije tisuće kuna rezultat su bolesne želje ministra da demonstrira moć, ustvrdio je Franjo Lucić

 - Porezna politika ministra Linića je totalno promašena. Blokade obrtnika s dugovima većim od dvije tisuće kuna rezultat su bolesne želje ministra da demonstrira moć, ustvrdio je Franjo Lucić, saborski zastupnik i čelnik požeško - slavonskog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Kazao je da je Porezna uprava cijelo ljeto zatvarala male dućane, obrte i drugo objašnjavajući to borbom za urednu naplatu poreza.

- Hvalila se svojim velikim uspjesima u naplati, a rezultat je taj da je u osam mjeseci ove godine prikupljeno 2,5 milijarde kuna manje prihoda nego u istom razdoblju prošle godine uz uvećane porezne stope. Čini se da mali poduzetnici i obrtnici nisu baš takvi utajivači poreza kakvim ih ministar Linić želi pokazati – poručio je Lucić.

 Lucić se osvrnuo na \"stup srama\" poreznih dužnika.

 - Gdje su rezultati te akcije? Nema ih. Mislimo da naplata poreza nije cilj ministrovih mjera. Ovo izgleda kao ministrov pokušaj da prikrije vlastite neuspjehe i propuste. Prihodi su sve manji i manji, a porezi sve veći i veći. Zadužuje se kao na traci, a ta zaduženja pokušava prikazati kao svoj veliki uspjeh, Ministre, dug je zao drug, a nikako uspjeh – poručio je Lucić.

Zatražio je od Porezne uprave da osigura i prava poreznim obveznicima, a ne samo da se od njih traži ispunjavanje dužnosti. Prije svega se to odnosi na vraćanje preplaćenog poreza što se mnogi obrtnici i poduzetnici ne usude tražiti jer Porezna uprava na to ne gleda blagonaklono. Naveo je da se kao vlasnik tvrtke koja se našla u određenim problemima zbog krize na najbolji mogući način uvjerio u represiju Porezne uprave.

- Do sada sam već na tri suda dokazao da Porezna nije u pravu, a na kraju ću dokazati da sve ono za što me terete nisu bili u pravu, poručio je Lucić.

Dodao je da jedino razvoj gospodarstva i dovođenje investitora omogućiti stabilnije financije.

>> Želimo da se konačno riješi najveći lipički problem ZRC

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije