Akcije spašavanja

HGSS sa psima tragačima traži nestalog Ivicu Šmita

Foto: HGSS
HGSS (1)
Foto: HGSS
HGSS (1)
Foto: HGSS
HGSS (1)
17.03.2013.
u 13:29
Članovi HGSS-a jučer su spasili muškarca koji je ostao zarobljen u snijegu na biokovskoj cesti, a danas su u Slavoniji sa psima tragačima krenuli u potragu za vukovarskim braniteljem kojeg nema već tjedan dana.
Pogledaj originalni članak

Uz pomoć pasa tragača danas su članovi GSS-a započeli potragu za Ivicom Šmitom, Vukovarcem koji je nestao u središtu Vukovara prije osam dana. Prema riječima Ivane Šmit, supruge nestaloga, potraga je započela na otoku sportova, nastavila se uz lučicu i Dunav, a pregledat će se i područje sve do Vučedola.

– Tjedan dana već nemamo nikakve informacije o mome suprugu. Zadnji put je viđen u subotu, oko 21 sat, od kada mu se gubi svaki trag. Rečeno mi je i da bi već možda sutra mogli biti angažirani i ronioci koji bi pregledavali korito Dunava. Imam obećanje i da će biti korišteni i sonari kako bi se ispitalo dno Dunava, rekla je Šmit nadajući se da bi slučaj uskoro mogao biti riješen.

Za supruga kaže da se radi o branitelju i invalidu Domovinskom rata koji je koristio lijekove za masnoću, visok tlak i cirkulaciju. Sa njom se zadnji put telefonski čuo oko 16 sati te subote kada je javio da će uredno doći. Ivica je sa sobom imao osobne dokumente, bankovne kartice, ključeve od stana kao i ključeve te dokumentaciju njihovog osobnog automobila kojeg toga dana nije koristio.

Njegova zadnja kartična transakcija zabilježena je u subotu kod plaćanja računa u restoranu. Ivica Šmit, visine je oko 170 centimetara, srednje tjelesne građe, proćelav, nosi naočale, a u trenutku posljednjeg viđenja bio je odjeven u tamno plavu jaknu, imao je tzv. šiltericu na glavi na kojoj je istaknuto slovo „P“ te crne cipele na nogama. Ivana Šmit kaže i kako cijela potraga od strane policije ide veoma sporo s čime je iznimno nezadovoljna.

Akcija spašavanja na Biokovu

HGSS-ovci su bili aktivni i jučer jer je u 18.35 sati u Centar 112 stigao poziv u pomoć. Zvao je muškarac koji je s autom zapeo u snijegu na biokovskoj cesti u predjelu Lađena.  Pet spašavatelja HGSS stanice Makarska krenulo je u akciju i za sat vremena od dojave auto je bio slobodan, a posjetitelj Biokova uz pratnju sigurno se spustio s planine.

Nesretni muškarac se dva i pol sata pokušavao sam izvući uz pomoć lanaca, ali svi pokušaji bili su neuspješni. Kada se smočio i iscrpio, noć je pala i temperatura se spustila pet stupnjeva ispod nule, uvidio je da nema druge nego zatražiti pomoć. 

Iako je Park prirode Biokovo službeno zatvoren, ne postoje nikakve prepreke da se neodgovorni pojedinci Slika novostiupute u nepoznato, kao i što odgovorni nisu poduzeli nikakve aktivnosti da se ovakve česte situacije ne događaju, navodi se na stranicama HGSS-a.

>>Nestao vukovarski branitelj Ivica Šmit

>>HGSS spasio alpinisticu, pronašli mrtvu osobu kod Trogira

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.