HDZ-ove izborne liste

Plenkoviću prva, Sunčani Glavak treća, a Ivani Maletić deveta izborna jedinica

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
hdz
Foto: VL
HDZ
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
hdz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
hdz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
hdz
11.08.2016.
u 07:25
U 4 “zagrebačke” jedinice HDZ “napada” suparnike s Plenkovićem, Tuđmanom, G. Marićem i D. Stierom, uz D. Prgometa i Z. Hasanbegovića
Pogledaj originalni članak

U središnjici HDZ-a završavaju se dogovori o izgledu izbornih lista za rujanske prijevremene izbore, a Središnji odbor stranke u četvrtak će potvrditi imena kandidata za 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj i listi za dijasporu. Prije sjednice Središnjeg odbora održava se sjednica
 Predsjedništva stranke, a na kraju i Nacionalnog vijeća.

Prema tradiciji, do zadnjeg trenutka imena na popisu neće biti konačna, no u javnost su se probila imena nositelja HDZ-ovih lista. Premda strogo neslužbene informacije govore da još vladaju dvojbe pa se, primjerice, još uvijek ne zna sa sigurnošću hoće li zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nositi HDZ-ovu listu za dijasporu ili umjesto Tomislava Tolušića onu u 4. izbornoj jedinici u Hrvatskoj.

Foto: VL

Neslužbeno, popis nositelja lista mogao bi izgledati ovako:

U prvoj izbornoj jedinici listu nosi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, u 2. Miroslav Tuđman, u 3. Sunčana Glavak, 4. Tomislav Tolušić (ili Milijan Brkić), 5. Zdravko Marić, 6. Goran Marić, 7. Davor Ivo Stier, 8. Oleg Butković, 9. Ivana Maletić, 10. Damir Krstičević, a u 11., listu za dijasporu nosi Milijan Brkić (ne završi li u 4.).

Koliko se zasad neslužbeno zna, Zlatko Hasanbegović bit će visoko plasiran na listi u 6. izbornoj jedinici (nositelj ekonomist G. Marić), izgledno će biti 2. na listi. Drago Prgomet, povratnik u HDZ, vjerojatno će biti drugi na listi u 2. izbornoj jedinici (nositelj M. Tuđman). Milan Kujundžić izgledno će biti na listi u 10. izbornoj jedinici koju vodi general D. Krstičević, ali se još ne zna na kojem mjestu.

Među nositeljima su dvije žene, i dok se za I. Maletić pretpostavljalo visoko mjesto, koje je i dobila povlačenjem veterana Božidara Kalmete, vodeće mjesto na listi za S. Glavak jest pozitivno iznenađenje. Kao i to da je među nositeljima i aktualni tehnički ministar financija i nesuđeni “premijer” presložene Vlade, ekonomist Zdravko Marić. Zanimljivo, on službeno i nije član HDZ-a. U četiri “zagrebačke” jedinice, dakle, HDZ “napada” suparnike s Plenkovićem, Tuđmanom, G. Marićem i D. Stierom, uz D. Prgometa i Z. Hasanbegovića.

>> Davor Božinović: Plenković je lider broj jedan, veselim se njegovom TV sučeljavanju s Milanovićem

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

AD
admin2
07:56 11.08.2016.

Jesu li Pupavac i Kotromanovic na listi, jeli i Mesić unutra, sramota, kome taj lik treba nego sebi, uhljeb obicni!

DU
Deleted user
07:31 11.08.2016.

Ovo izbori viśe sliči na podjelu pljena kojeg će zarobiti u ratu, nego na izbore.

AD
admin2
07:55 11.08.2016.

Prgomet drugi u drugoj izbornoj jedinici, sramota izades iz stranke i pljuješ po njoj i onda te ta stranka nagradi. HDZ nakon 27 godina nije moju izbor!!!