T7 grupa:

Gubitak certifikata samoubojstvo je za varaždinsko zrakoplovstvo

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Gubitak certifikata samoubojstvo je za varaždinsko zrakoplovstvo
19.07.2012.
u 09:10
Habuš je tim činom još jednom potvrdio da ne mari za poštovanje valjanih ugovora nego i dalje nastavlja kršiti zakon provodeći vjerojatno političke naloge svog stranačkog šefa Radimira Čačića, navodi se u priopćenju.
Pogledaj originalni članak

U povodu zatvaranja varaždinskog aerodroma i smjene na čelu tvrtke Varaždin Airport oglasila se i T7 grupa, odnosno njihova tvrtka Winair. U svom priopćenju ističu da ocjenjuju političkom, vrlo nepromišljenom i zaista sramotnom odluku gradonačelnika Gorana Habuša da opozove člana uprave Varaždin Airporta suprotno ugovoru o zajedničkoj suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin, sklopljenom između Grada Varaždina i tvrtke Winair.

– U zrakoplovstvu odgovorna osoba na aerodromu, prema zahtjevima Agencije za civilno zrakoplovstvo, mora imati određene kvalifikacije na osnovu kojih bilo koji aerodrom u Hrvatskoj može zadržati svoj certifikat koji mu omogućava nesmetano odvijanje raznih letačkih operacija, a koji je u ovom slučaju upravo iz navedenog razloga privremeno oduzet. Tim više što je i gradonačelnika Habuša i pročelnika Vlašića u nekoliko navrata prethodno upozoravao sada bivši direktor Varaždin Airporta na tu izuzetno važnu činjenicu, no njima izgleda ne smeta zatvaranje varaždinskog aerodroma kojemu se u povijesti postojanja takvo što još nije dogodilo. Ne smeta im očigledno ni što se trenutačno na varaždinskom aerodromu nalaze tri škole letenja, među kojima je i ona Prometnog fakulteta iz Zagreba, koja obučava profesionalne pilote, a koji do daljnjega, zbog zatvaranja, neće moći prolaziti kroz predviđenu obuku. Gubitak certifikata ne samo da predstavlja pravo „samoubojstvo“ za varaždinsko zrakoplovstvo nego će zbog toga i izostati godišnji prihod aerodroma koji je do kraja ove godine mogao iznositi oko milijun kuna – navodi se u priopćenju Winaira.

Ističu da ne ulaze u ocjenjivanje kompetencija novoimenovanog člana uprave Varaždin Airporta Danijela Borovića, no on nema prethodnog iskustva u civilnom zrakoplovstvu. Napominju i kako je samo Borovićevo imenovanje provedeno suprotno odredbama ugovora o suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin sklopljenog između Grada Varaždina i tvrtke Winair sukladno kojem mora postaviti upravu u suglasju s partnerom, odnosno na prijedlog Winaira, a koji je za Grad obvezujući.

– Habuš je tim činom još jednom potvrdio da ne mari za poštovanje valjanih ugovora nego i dalje nastavlja kršiti zakon provodeći vjerojatno političke naloge svog stranačkog šefa Radimira Čačića – navodi se u priopćenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:10 19.07.2012.

Otkako je HNS-ova kamarila preuzela Grad, nema stvari koju nisu uspjeli upropastiti u najkraćem roku! Grad izgleda zapušteno, više se niti trava uz glavne gradske prometnice ne kosi. Vlast se samo i jedino bavi instaliranjem svojih pulena na sve moguće "funkcije" i mjesta. Sramota, tuga, jad i žalost za Varaždin i Varaždince, sad konačno imate ono za što ste glasovali na zadnjim lokalnim izbrima!

M3
mika 390
12:43 19.07.2012.

Šteta :(

KR
krka
13:57 19.07.2012.

Nema afere koja pukne u Varaždinu da nutra nije Patafta, Habuš, Gazimir sa ceste i kosmati profesor teologije. Ak imaš gangrenu na nožnom palcu odreži ga jer ne treba čekati da ista zahvati čitavu nogu. patafta ima 37 godina i imovinu koja se mjeri u desecima miljuna eura. Pitam USKOK koji to poduzetnik more steći za tak kratko vrijeme na pošten način. Ali izgleda mi da institucije ove zemlje reagiraju na sitne lopovčiče, a velike ribe mažu sve i svakoga pak su amnestirane od istraga, a kamili suđenja. Pravda na Balkanski način, u Balkanskoj krčmi.