bizarno tumačenje

Grci pedofile i fetišiste izjednačili s osobama s posebnim potrebama

Foto: AFP/PIXSELL
Grci pedofile i fetišiste izjednačili s osobama s posebnim potrebama
10.01.2012.
u 17:35
Pedofili, kockari, fetišisti i kleptomani samo su neke od skupina koje je grčka vlada proglasila jednakima onima s posebnim potrebama te im omogućila primanje naknade od države
Pogledaj originalni članak

Udruga osoba s posebnim potrebama uputila je u ponedjeljak oštar prosvjed grčkim državnim vlastima jer su u ovu grupaciju uvrstili i pedofile, kleptomane, ekshibicioniste, kompulzivne kockare, piromane, fetišiste i sadomazohiste.

Kako prenosi The Huffington Post, odluka grčke vlade o proširenju kategorije državno priznatih tipova invaliditeta ili nesposobnosti izazvala je ogorčenost tamošnje javnosti kada je obznanjeno koje će se kategorije ubuduće smatrati ''potrebitima''.

Dodatno ''ulje na vatru'' dolila je i činjenica da će takve grupacije ljudi također imati pravo na financijsku naknadu od države. Tako će se, na primjer, registriranom pedofilu isplaćivati stopa invalidnosti u visini do 35 posto, dok se dijabetičari mogu pouzdati u 10-postotnu nadoknadu troškova.

Vođa grčkoga nacionalnog udruženja osoba s posebnim potrebama slijepac Yiannis Vardakastanis izrazio je nezadovoljstvo ovom odlukom te upozorio da će proširenje liste stvoriti nove poteškoće osobama s posebnim potrebama koje se ionako suočavaju s dodatnim problemima u zemlji zahvaćenoj teškom ekonomskom krizom.

Jedini je iz grčke vlade reagirao ministar rada koji je pojasnio da je ova promjena uvedena kako bi se omogućila medicinska pomoć i ovakvim osobama, kojima je također potrebna.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
00:44 11.01.2012.

Ako su pedofili u Grčkoj , invalidi sa 35% invalidnosti, onda im vjerojatno Grci rade neki manji operacijski zahvat prije isplate invalidnosti.... Pretpostavljamo koji dio odstrane...

SA
sadaive
14:43 11.01.2012.

Prilično ortodoksno,haha,ovo bi moglo potaknuti veliku migraciju šabana prema Grčkoj..

OR
orisis
07:33 12.01.2012.

pedofile, kleptomane, ekshibicioniste, kompulzivne kockare, piromane, fetišiste i sadomazohiste. Za to su primili pomoch od Europe ,ha ha ha !