Inicijativa

Za brži prelazak granice između Hrvatske i BiH

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Za brži prelazak granice između Hrvatske i BiH
07.01.2018.
u 13:55
Cilj je da se vlasnicima pograničnih propusnica, ljudima koji žive neposredno uz granicu (u dubini od pet kilometara) i svakodnevno prelaze iz Hrvatske u BiH i obrnuto, na hrvatskoj strani izgradi jedna prometna traka koja će im osigurati prednost prolaska i tako omogućiti brži prelazak granice.
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković predstavio je ministrici vanjskih i europskih poslova i potpredsjednici Vlade RH Mariji Pejčinović Burić inicijativu za rješavanje problema prelazaka međudržavne granice u pograničnim područjima Slavonski Brod – Bosanski Brod i Stara Gradiška – Bosanska Gradiška, na kojima su višesatna čekanja uobičajena pojava.

Cilj je da se vlasnicima pograničnih propusnica, ljudima koji žive neposredno uz granicu (u dubini od pet kilometara) i svakodnevno prelaze iz Hrvatske u BiH i obrnuto, na hrvatskoj strani izgradi jedna prometna traka koja će im osigurati prednost prolaska i tako omogućiti brži prelazak granice. Rješavanju problema na isti način zatim bi se pristupilo i s druge strane granice.

- Zamolio sam potpredsjednicu Vlade da se građanima u spomenutim pograničnim područjima sukladno pozitivnim zakonskim propisima omogući brži prelazak granice, kao što to imaju i građani u drugim pograničnim dijelovima – rekao je Jerković. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

LI
lipotan
15:45 07.01.2018.

jeli ovdje neko lud? brza traka za BiH samo u slucaju kada I oni budu u EU. Prije toga samo cete olaksati ilegalne radnje raxnih vrsta.

DA
darwil
15:49 07.01.2018.

Ma kakav lakši prelaz, zatvaraj dok je još vrijeme.

NO
nogogaz
14:06 07.01.2018.

Veliki korak prema Schengenu!