Nepravomoćno

Gradonačelnik i Grad tužili vijećnika, sud ga kaznio s 25.000 kuna

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Gradonačelnik i Grad tužili vijećnika, sud ga kaznio s 25.000 kuna
26.03.2019.
u 13:37
Vijećnik Kočila najavio je žalbu, a spreman je ići i na Europski sud za ljudska prava jer smatra da je iznosio opće vrijednosne sudove o Kovaču kao gradonačelniku.
Pogledaj originalni članak

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Čakovca dr. sc. Predrag Kočila kažnjen je na Općinskom sudu u Čakovcu s 25.000 kuna zbog kaznenog djela uvrede i klevete protiv gradonačelnika Stjepana Kovača (SDP) i Grada Čakovca.

Presuda je nepravomoćna, a vijećnik Kočila, koji je kažnjen zbog objava u jednoj grupi na Facebooku 2017. godine, mora platiti i tisuću kuna sudskih troškova, dok će ga usluge odvjetnika stajati oko 7000 kuna.

Gradonačelnik Kovač je u najavi tužbe rekao da će novčanu naknadu donirati nekoj od čakovečkih humanitarnih udruga, a tada je pojasnio i da je privatnu tužbu podigao jer je vijećnik iznosio neistine, iako je upućen u sve projekte i poslovanje Grada.

Vijećnik Kočila najavio je žalbu, a spreman je ići i na Europski sud za ljudska prava jer smatra da je iznosio opće vrijednosne sudove o Kovaču kao gradonačelniku, a ne privatnoj osobi. Istaknuo je da ne zna za sličan slučaj da Grad tuži vijećnika.

Uhićen bivši direktor Uljanika Anton Brajković

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.