INSPIRIRANI KINOM

FOTO Krvavi karneval u Murteru: Mrtve životinje visjele po štandovima

Foto: Daria Blažeković/Facebook
FOTO Krvavi karneval u Murteru: Mrtve životinje visjele po štandovima
27.02.2020.
u 17:48
Nekima to, međutim, nije bilo jako zabavno. Drže da je poslana loša razglednica u svijet, a nezadovoljstvo se proširilo društvenim mrežama.
Pogledaj originalni članak

Na ulicama u centru Murtera ovih se dana, kao i u većini drugih gradova, održavaju karnevalske zabave.

Tema ovogodišnjeg karnevala povezana je s Kinom i koronavirusom koji se navodno pojavio na kineskim tržnicama na kojima su ljudi kupovali šišmiše koje su kasnije konzumirali.

Tako su maškarani sudionici murterskog karnevala po ulicama u centru grada na improviziranim štandovima izložili kravlju glavu s gradela, patke, guske, veprove koji raspadnuti vise obješeni za noge.

..

Nekima to, međutim, nije bilo jako zabavno. Drže da je poslana loša razglednica u svijet, a nezadovoljstvo se proširilo društvenim mrežama.

- Ne, ovo nije Wuhan ni Kina,ovo je Hrvatska,otok Murter, mjesto Murter. Ono što je Murteru već tradicionalno bio ponos, murterski karneval - tzv. "Murterske bake", sada je sramota. Koliko moraš biti nakaradan ako misliš da je ovaj masakr duhovit?! - pitala se korisnica društvenih mreža te dodala da nakon ovog "degutantnog primitivizma i klanja u svrhu zabave očekuje se turistička sezona sa kulturnim strancima" te pozdravila s profila s "Dobrodošli na Murter!"

U sljedećem postu dodala je "a ovo su "ostaci" murterske karnevalske zabave. Masakrirane, ismijane, poslužile svrsi, šutnute na smetlište...baš za razglednicu" zajedno sa slikama peradi na tlu.

Načelnik općine Murter Tomi Turčinov smatra da je riječ o pozitivnoj kritici društva koju bi ljubitelji životinja trebali pozdraviti.

- Mislim da su dečki prikazali kinesku tržnicu, negdje gdje muče i ubijaju životinje, a rekvizite su nabavili iz mesnice, dakle već mrtve životinje. Mislim da su time istaknuli nas kao dobru praksu jer mi u Hrvatskoj očito živimo u boljem svijetu, kod nas su zabranili i prodaju sireva na otvorenom. Htjeli su pokazati da, fala Bogu, živimo daleko od izvora korona virusa. Možda je nekome to zasmetalo, ljubitelji životinja digli su prašinu. Ali maškare trebaju pokazati što je krivo u društvu i što treba popraviti. Ljubitelji životinja zapravo bi trebali česitati maškarama na dobroj propagandi, odnosno stavu da na životinje treba paziti – izjavio je Turčinov.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

MA
Marina58
19:40 27.02.2020.

Degutantno, neduhovito, nehigijenski. Na tragu one veselice kad volu odrubljuju glavu. Fuj.

DU
Deleted user
19:05 27.02.2020.

Bože sačuvaj.To nisu ni poklad ni maškare.To je bezobraznost i bezosjećanost prema umrlima oboljelima od koronavirusa.Mučenje i ubijanje životinja bez ikakva razloga.Tragedija kud ide ovaj izopačeni svijet.

DU
Deleted user
20:11 27.02.2020.

Strašno! Nismo bolje ni zaslužili. Bez komentara.