Navijači i u Africi

FOTO Kako je hrvatski dres dospio u dubinu Sahare

Foto: Reuters
Mali hrvatski dres
Foto: Reuters/PIXSELL
sahara men
Foto: Reuters/PIXSELL
mali
05.02.2013.
u 20:23
Mladić koji prenosi vreće s humanitarnom pomoći na fotografiji je odjeven u dres hrvatske nogometne reprezentacije.
Pogledaj originalni članak

Već skoro mjesec dana, od trenutka kad je počela francuska vojna operacija protiv islamista, Mali je u središtu pozornosti svjetske javnosti i medija. Dio teritorija koji su kontrolirali islamisti oslobođen je, a gotovo istoga trenutka tamošnjem stanovništvu počela je stizati humanitarna pomoć.

Tako je u ponedjeljak Svjetski program za hranu počeo dijeliti pomoć u Moptiju na sjeveru Malija, a fotoreporter Reutersa snimio je i ove dvije, za nas Hrvate zanimljive fotografije. Mladić koji je prenosio vreće s humanitarnom pomoći bio je odjeven – u dres hrvatske nogometne reprezentacije i to onaj u kojemu su naši reprezentativci igrali kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Zaista bi bilo zanimljivo doznati kako je ovaj dres došao u saharsku zabit.

>>Ron Paul: Američka intervencija u Maliju je neobjavljeni rat

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:11 06.02.2013.

Ovaj malecki nosi dres HR repke jer je misli da je Eduardo da Silva rodom iz Malija i nezna da je on jedan od mnogih uvoženih instant hrvatina u nacionalnom timu.

MA
maxxxx
09:56 06.02.2013.

misliš valjda na 1996. kad je zarolao Kopkea

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:09 06.02.2013.

Zaista bi bilo zanimljivo doznati kako je ovaj dres došao u saharsku zabit iz jadransko balkanske vanka EU savezne zabiti.