Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritizirao obamu

Ron Paul: Američka intervencija u Maliju je neobjavljeni rat

ron paul
Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
30.01.2013.
u 16:23

Bivši kongresnika tvrdi da je Obama zaobišao Kongres i ušao u još jedan nepotrebni rat

Ron Paul, umirovljeni američki kongresnik i kandidat za predsjednika SAD-a, kritizirao je vojnu podršku koju je SAD pružio Francuskoj u borbi protiv radikalnih islamista u Maliju, nazvavši je neobjavljenim ratom.

\"Predsjednik Obama prošli je tjedan započeo svoj drugi mandat obećanjem da \'desetljeće rata sada završava\'. Dok je govorio, američka vojska je ubrzano ulazila u drugi rat, ovaj put u osiromašenoj afričkoj zemlji Mali\", piše Paul u svojoj tjednoj kolumni Texas Straight Talk.

Paul, koji je poznat kao protivnik politike intervencionizma, piše kako je obećanje da će akcija francuske vojske u Maliju biti brza operacija prekršeno već u prvom tjednu. Francuska je izvijestila da će morati poslati još nekoliko tisuća vojnika i ostati dulje od nekoliko tjedana, koliko je prvotno bilo planirano. Pitajući se kako se SAD uspio umiješati u još jedan rat, Paul objašnjava da je američki predsjednik, kao i u slučaju intervencije u Libiji 2011. godine, odlučio zaobići Kongres.

\"Kongres je postavio nekoliko pitanja i zahtijevao nekoliko odgovora od predsjednika. Kao i obično, nije bio ni upitan za savjet\", piše Paul, zaključujući kako je takva politika protivna onome što su htjeli donositelji američkog ustava - da čelnici zemlje ne mogu započinjati ratove bez odobrenja zakonodavne vlasti i naroda.

>> Islamisti bježe, tisuću francuskih legionara već je pregazilo Mali

Komentara 16

IP
info_punkt
17:58 30.01.2013.

nevjerojatno... to bi značilo da će Amerika ući u nekakav rat? zamislite...

LI
Livi
16:56 30.01.2013.

Ne, trebalo je islamiste pustiti da osvoje citavu Afriku i Europu i da onda donesu malo stroze zakone kako bi se znalo tko je musko, tko je zensko, sta je brak i sta su vjerske svetinje u koje se ne smije dirati.

OB
-obrisani-
22:51 30.01.2013.

30.01.2013. u 22:11h WinstonSmith je napisao/la: Alfons, imaš li dokaz da Amerika podržava islamiste u Siriji..? Molim lijepo... ++++++++++++++ Judeotalibane,oni to niti ne kriju ,a tebi kao treba nešto dokazivati. I u Libiji su radili isto.Uostalom judeo i islamotalibani,posebno onii iz Saudahije i Katara su braća i suradnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije