ustavno ili ne?

Egipatski predsjednik umirovio čelnika vojske Husseina Tantawija

Foto: Reuters/PIXSELL
'Egypt's President Mohamed Mursi attends a meeting with Palestinian President Mahmoud Abbas at the presidential palace in Cairo July 18, 2012 .REUTERS/Amr Abdallah Dalsh (EGYPT - Tags: POLITICS)'
Foto: AFP/PIXSELL
Hussein Tantawi
Foto: Reuters/PIXSELL
egipat
12.08.2012.
u 19:50
Egipatski predsjednik bez objašnjenja u nedjelju je umirovio dosadašnjeg čelnika oružanih snaga Husseina Tantawija
Pogledaj originalni članak

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi u nedjelju poslijepodne umirovio je dosadašnjeg čelnika oružanih snaga maršala Husseina Tantawija. Kako pišu strani mediji, ''prisilno'' umirovljenje potvrdio je glasnogovornik predsejdnika no još nije sasvim jasno je li trenutni prijelazni ustav Mursiju omogućava provođenje takvih odluka. Za taj čin zasad nije dano nikakvo naknadno  objašnjenje.

Današnji dan u Egiptu je obilježila i akcija egipatske vojske na Sinajskom polutoku, u okolici grada al-Arisha, u kojoj je ubijeno najmanje šest militanata.

Sigurnosni izvori priopćili su da su ismalisti bili naoružani raketama, granatama i automatskim puškama. Nedjeljna akcija, u kojoj su poginula i tri egipatska vojnika, samo je jedna u nizu operacija koje je Egipatska vojska pokrenula nakon što su militanti prije tjedan dana ubili 16 graničnih policajaca. Analitičari smatraju da je sigurnosna situacija u Sinaju, regiji koja graniči s Izraelom, znatno pogoršana nakon svrgavanja Mubaraka. Područje Sinaja proteklih je mjeseci postalo i krijumčarsko središte, i to zahvaljujući podzemnim tunelima koji vode u pojas Gaze.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SI
sinaj
20:32 12.08.2012.

canajrasim je napisao/la: ______________________ ne dešavaju se čudne stvari, dešava se točno ono što je Zapad naumio

BV
bvalen16
21:17 12.08.2012.

Što "Elita"naumi to i ostvari....zavadi pa vladaj......

RI
Riznica
22:27 12.08.2012.

Ovom generalu koji je godinama sluzio necijim drugim interesima se trebalo suditi ali zbog nacionalnih interesa dobio je amnestiju i ne zasluzenu penziju !" Ovo je vec vidjena repriza iz Turske !!!!