Nagodili se s USKOK-om

Dvojici 22,5 godine zbog šverca 130 kilograma heroina

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL
Dvojici 22,5 godine zbog šverca 130 kilograma heroina
16.06.2016.
u 15:37
"Pali" su na Bajakovu lani u travnju, drogu su kupili u ukrajinskoj Odessi, a preko Srbije i Hrvatske namjeravali su ju, tereti se, odvesti na tržište zapadne Europe.
Pogledaj originalni članak

Zbog šverca 130 kilograma heroina, Gencer Tecer (47) osuđen je na 12,5 godina zatvora, a Hakan Kav (27) na 10 godina. Dvojac iz njemačkog Wuppertala priznao je jučer krivnju i nagodio s USKOK-om.

"Pali" su na Bajakovu lani u travnju, drogu su kupili u ukrajinskoj Odessi, a preko Srbije i Hrvatske namjeravali su ju, tereti se, odvesti na tržište zapadne Europe. "Roba" su skrivali u 261 paketu u prerađenom dnu VW Caddya. Tužiteljstvo smatra kako su radili "u sastavu dobro organizirane skupine koja se udružila radi šverca droge".

Tecer je još u istrazi priznao nedjelo, no obojica su tada tvrdila kako Kav nije ništa znao, već ga je Tecer povezao sa sobom jer ne voli sam putovati. Spominjao je, pak, stanovitog Kazima kao suradnika.

– Tri puta sam bio u Odessi, prvi put razgledavao, drugi put sam s Kazimom dogovorio nabavku droge. Unajmio sam garažu i dao Kazimu ključ, kako bi tamo mogao ostaviti heroin – opisao je Tecer. Vozilo su nabavili u Bugarskoj.

– Hakan Kav nije znao za moje planove, spontano sam ga pitao želi li sa mnom na put jer nisam želio sam dugo putovati – ustvrdio je.

Inače, Tecerova kazna je jedinstvena jer mu se sudilo i za krivotvorenu vozačku. 

>> Crnogorski diler kokaina uhićen dok je u Trstu razgledavao žensko rublje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KI
killthesnake
18:41 16.06.2016.

Dvojici 22,5 godina zatvora ? Za ovakvu laž novinaru šut kartu !