NITKO NIJE OZLIJEĐEN

Drama u zagrebačkoj gimnaziji: Netko je u razred došao s nožem, policija razgovara s učenicima

Foto: Kruno Galjar
Foto: Kruno Galjar
06.03.2023.
u 15:37
Policija je odmah stigla na mjesto događaja i još uvijek odrađuje razgovore s učenicima
Pogledaj originalni članak

U zgradu zagrebačke Klasične gimnazije danas je u popodnevnim satima za početka nultog sata druge smjene u razred u kojem se bili učenici i nastavnik upala nepoznata osoba naoružana, prema prvim informacijama, nožem. Policija je odmah stigla na mjesto događaja i još uvijek odrađuje razgovore s učenicima. 

- Reagirali smo promptno i brzo. Nitko nije ozlijeđen a sada je sve na policiji da ustanovi o kome se radi. Nisam bila prisutna, ali prema saznanjima bilo je prijetnji, a nepoznata osoba u zgradu je ušla nakon početka nultog sata - poručila je ravnateljica zagrebačke Klasične gimnazije. Kako je napomenula ono što je sigurno da osoba koja je upala u školu u tijeku smjene učenika XVI. gimnazije koji su nastavu imali ujutro i učenika Klasične gimnazije koji nastavu imaju sada popodne nije učenik niti jedna od navedenih škola.

- Sada pokušavamo pomoći učenicima koji su uznemireni događajem - kazala je ravnateljica poručivši da učenici ostaju na nastavi. Događaj je potvrdila i ravnateljica XVI. gimnazije kazavši kako su učenici te gimnazije završili s nastavom i nisu svjedočili događaju.
- Jedino što sam čula je da je netko izvana došao nožem i da su dva policajca trčala na drugi kat - kazali su iz XVI gimnazije.

>> VIDEO Više od 160.000 Hrvata ima dijagnozu depresije, pogođeno dvostruko više žena

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OT
otrovnijezik
15:14 06.03.2023.

Ubrzo još takvih par upada nakon kojih će se uvjetovati školama postavljanje zaštitara na ulaz.

SA
sargu123
15:37 06.03.2023.

Postoje li kamere tamo?

Avatar Zavratnica
Zavratnica
15:52 06.03.2023.

Je li to ona škola u koju nekažnjeno dolaze mamice kako bi tražile više ocjene jer su utjecajne, a učiteljica pripravnica bude kažnjena? Nije me iznenadilo ponavljanje nasilnog ponašanja obzirom na reakciju kod pritiska nad profesoricom.