zbog korupcije

Drama u BiH: Pretražen Budimirov ured, uhićen Petar Barišić

Foto: ''
'barisic2_zog_unu_260413'
Foto: Klix
zivko budimir,portal (1)
Foto: ''
'budimir'
26.04.2013.
u 20:10
Nermin Nikšić odbio je tvrdnje da je SDP, čiji je on član, povezan s nalozima Tužiteljstva BiH jer je Budimir sprječavao rekonstrukciju vlasti
Pogledaj originalni članak

Oko podneva su pripadnici državne policijske agencije SIPA-e s tužiteljicom posebnog odjela Tužiteljstva BiH Dianom Kajmaković ušli u zgradu federalnih institucija u Mostaru, nakon čega je stvoren pravi zid šutnje prema brojnim novinarskim ekipama koje su satima čekale ishod akcije.

Različite informacije

Istodobno su se s kolegama koji su čekali ispred Predsjedništva BiH "dijelile" različite obavijesti i informacije o tijeku koordinirane akcije jer službenih obavijesti nije bilo. I sjednica Federalne vlade održavala se u istoj zgradi u kojoj i predsjednik Federacije na prvome katu ima svoje urede. I upravo zbog te činjenice ministri i sam premijer Nermin Nikšić, koji su nazočili hitnoj sjednici u Mostaru, ne iz razloga da izbjegnu eventualnu "gungulu" u Sarajevu, nego zbog ranije dogovorenih sastanaka s predstavnicima poljoprivrednih udruženja, bili su na izvjestan način "zarobljenici". Čak tri i pol sata na prozorima zgrade Federalne vlade po okončanju sjednice naizmjenično su se mogli vidjeti ministri iz više stranaka s mobitelima, ali i svi znatiželjni da doznaju što se događa. A jedino zbog čega su se u nekoliko navrata otvarala vrata koja je čuvalo nekoliko policajaca bilo je zbog dostave hrane.

Kada su se konačno otvorila pokretna vrata federalne zgrade, pripadnici SIPA-e s lisičinama na rukama izveli su generala Petra Barišića, savjetnika predsjednika Federacije BiH Živka Budimira za pitanja branitelja, po okončanju premetačine koja se po nalogu Tužiteljstva BiH provodila istodobno u uredu predsjednika ovoga entiteta u Sarajevu i u Mostaru.

Odgovarati za postupke

Po okončanju istrage tužiteljica Tužiteljstva BiH Diana Kajmaković nije dala nikakvu izjavu, dok je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, koji je s ministrima morao čekati više od tri sata završetak premetačine od okončanja sjednice Vlade, rekao je da podržava akciju državnih institucija.

– U ovoj zemlji mislim da nitko ne smije biti iznad zakona i svi moraju odgovarati za svoje postupke uvažavajući i načelo da nitko nije kriv dok se pravomoćnom presudom to ne dokaže. Isto tako nitko se ne treba kriti iza dužnosti koju obavlja i treba nositi teret odgovornosti svojih djela - rekao je Nikšić. On je odbio tvrdnje da je SDP, čiji je on član, povezan s nalozima Tužiteljstva BiH jer je Živko Budimir sprečavao rekonstrukciju vlasti u Federaciji BiH iz koje ova stranka kani izbaciti SDA, HSP BiH i Narodnu Stranku Radom za boljitak.

- Ne, niti sam ja to poticao niti je to iz kuhinje SDP-a. Umjesto da se krijemo iza toga, trebamo dati potporu institucijama sustava da profunkcionira pravna država, da ljudi koji ne rade u skladu sa zakonom odgovaraju, a ne da tražimo razloge zašto nešto nije tako – rekao je Nikšić nakon sjednice vlade.

>>Uhićen Živko Budimir - primao mito za pomilovanje kriminalaca!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.