Hrvatska kakvu trebamo

Digitalno društvo – od pojedinca i obitelji do poslovanja u Hrvatskoj

Digitalno društvo – od pojedinca i obitelji do poslovanja u Hrvatskoj
07.10.2019.
u 16:13
Sljedeća u seriji konferencija "Hrvatska kakvu trebamo" održava se 14. listopada u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Što točno znači biti e-građanin u Hrvatskoj i kako će digitalizacija utjecati na hrvatsku obitelj? Kako napreduje digitalizacija javne uprave i što to znači za poslovanje poduzetnika u Hrvatskoj? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana za digitalizaciju društva saznat ćemo na sljedećoj u seriji konferencija Hrvatska kakvu trebamo koja će se održati 14. listopada u hotelu Esplanade u Zagrebu.

U organizaciji Večernjeg lista Hrvatska kakvu trebamo nastavlja djelovati kao motivator, pokretač i inicijator promjena u hrvatskom društvu i gospodarstvu. Vraćajući fokus na ključne teme, konferencija otvara dijaloge s ciljem da napravimo iskorak prema društvu kakvo zaslužujemo i u kojem bismo željeli živjeti.

Nakon pozdravnog govora Dražena Klarića, glavnog urednika Večernjeg lista, slijede stručna predavanja na kojima ćemo otvoriti važna pitanja vezana za digitalizaciju hrvatskog društva i gospodarstva.

Predavači: Ivan Lukač, Europska komisija – glavna uprava za promet, Ivan Malenica, ministar uprave, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo

Sudionici će moći poslušati i dvije panel-diskusije:

  1. Hrvatski građani kao e-građani i digitalizacija obitelji u Hrvatskoj
    Ivan Malenica
    , ministar uprave; Marica Dusper, član uprave Zagrebačkog holdinga; Hrvoje Buntak, izvršni direktor za CDU - APIS IT; Dražen Čović, predsjednik uprave Fine, moderator: Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista

  2. Digitalizacija poslovanja u Hrvatskoj
    Darko Horvat
    , ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta; Goran Težak, direktor Datalaba; Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK; Jure Sertić, direktor AKD-a; Marko Jurčević, FER, moderator: Tanja Ivančić-Belošević, novinarka Večernjeg lista.

Zaključke s konferencije pročitajte u izvještaju Večernjeg lista u utorak 15. listopada.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr