SUDJELOVAO U NESREĆI

Dekanić prvi put pred novinarima od nesreće: 'Osjećam odgovornost, ali ona nije tolika kao što se predstavlja'

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
29.04.2022.
u 13:23
Ponovio je kako mu je žao što će taj događaj zasjeniti sve dobre stvari koje je napravio i poduzeo od kako je postao župan
Pogledaj originalni članak

Po prvi put poslije prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić, a koja se dogodila u noći 16./17. travnja, na nekom najavljenom događanju bio je i sam Dekanić koji je također po prvi put progovorio uživo s novinarima o samoj nesreći. 

- Dogodila je se nezgoda i naravno da mi je žao što se dogodila. Već sam se očitovao o tome. U svakom slučaju ne godi medijska pozornost kojom sam izložen radi toga ali shvaćam da sam javna osoba. Komuniciram u mjeri za koju smatram da je prisutna i da ne opterećuje javnost. Moja krivnja nije tolikoj mjeri kolika se digla hajka – rekao je Dekanić odgovarajući na pitanja novinara. 

Ponovio je kako mu je žao što će taj događaj zasjeniti sve dobre stvari koje je napravio i poduzeo od kako je postao župan. Kazao je kako je živ čovjek te da je za neke to nažao dok je drugima drago što je živ ali i da ne želi da ljude opterećuje sa svim tim događajima. 

Na upit planira li podnijeti ostavku na mjesto župana napomenuo je kako su njega na izborima izabrali građani kao i da je dobio više od 28.000 glasova te da su upravo građani oni koji ga mogu pozvati na ostavku. 

Na konstataciju kako su se u cijelu priču uključili Unutarnja kontrola, DORH i Uskok Dekanić je rekao kako misli da je pažnja na cijeli taj događaj umjetno izazvana i da je stoga došlo do tolike medijske pompe.

- U svakom slučaju da osjećam odgovornost ali ona nije toliko velika kao što se predstavlja. U konačnici i vrijeme će pokazati što je istina – istakao je Dekanić napominjući kako je u dosadašnja dva priopćenja iznio sve detalje nesreće.

Podsjećamo kako je u njima naveo da službenu Škodu Superb Vukovarsko – srijemske županije u trenutku nesreće nije vozio on nego njegov rođak K.B. Kasnije se i policija oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. 

>> VIDEO Svećenik fizički napao časnu sestru?! Policija istražuje slučaj


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar MK3
MK3
14:01 29.04.2022.

Mali Pauk, izborni pobednik u Negoslavcima - sam sebi određuje odgovornost... SDSS izabere njega za Župana, HDZ izabere Šimpragu za Ministricu - i nije to politička trgovina već iskrena ljubav...

PO
Polarus
13:41 29.04.2022.

za alkohol ima para, a za odjelu u koje će stati kao čovijek nema... što vi birate moji Slavonci pa to je strašnooo...