LOKALNI IZBORI

Davor Nađi ići će u utrku za zagrebačkog gradonačelnika

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Davor Nađi
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Davor Nađi
10.01.2021.
u 16:03
Čelnik “liberalnog Mosta” bivši je HNS-ovac, a na lokalne izbore ide kao kandidat stranke Fokus
Pogledaj originalni članak

Nađi nešto novo u politici. Nađi bolji život u Novom Zagrebu. Ove su poruke osvanule na plakatima na zagrebačkim ulicama. Bijelim slovima na plavoj podlozi osmišljene su da bi privukle pozornost. A riječ “nađi” u svakoj je rečenici veća od ostalih, što daje naslutiti da je riječ o najavi još jednog imena u utrci za zagrebačkog gradonačelnika.

Riječ je o Davoru Nađiju, donedavnom zamjeniku gradonačelnika Svete Nedelje i zastupniku stranke Fokus u Hrvatskom saboru, a svoje je prezime ovaj je kandidat “iskoristio” tako što ga je stavio u drugi kontekst, kako bi se “poigrao” glavnim porukama kampanje. Na sličan je način kampanju najavila i nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, što je tada rezultiralo priličnim interesom javnosti. Očigledno isto želi postići i Nađi, koji još, kaže, ne može dati službenu potvrdu jer se za desetak dana tek sastaje vodstvo stranke na kojem će se potvrditi kao kandidat.

– No nije tajna da se ide u tom smjeru – kaže Nađi.

Glavne poruke kampanje, dodaje, bit će mu manji nameti i učinkovita gradska uprava, a ostale detalje objavit će nakon što službeno objave kandidaturu. Ne zna se stoga ide li Fokus sa svojim kandidatom sam na lokalne izbore ili u koaliciji, no sigurno je da će se Nađi za glasove boriti s ostalim kandidatima centra i lijevog centra, poput Otta Barića ili V. Škare-Ožbolt, za koju će glasati i “desni”, a ni lijevi neće imati problem s tim da joj daju glas.

Nađi je dao ostavku na mjesto dogradonačelnika Svete Nedelje lani u rujnu jer je promijenio mjesto prebivališta, odnosno odselio se u glavni grad. Bivši je HNS-ovac i predsjednik Fokusa, osnovanog u svibnju prošle godine, stranke političkog centra koju su već prozvali “liberalnim Mostom”, jer je na sličan način kao Most okupila nezavisne lokalne čelnike pod jednu platformu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar rubinet
rubinet
16:45 10.01.2021.

Tako mlad ,a već promijenio stranku ili dvije ...Samo naprijed...Budućnost je pred njim...

JM
jasminko.mandura
17:18 10.01.2021.

Koje pak on, Miki još jedan mandat

Avatar Cornelius
Cornelius
17:20 10.01.2021.

A do izbora stigne promijeniti još dvije-tri sektice.