Davor Božinović:

'Izvidi o pogodovanju u stečajnim postupcima traju od prosinca'

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
'Izvidi o pogodovanju u stečajnim postupcima traju od prosinca'
15.11.2017.
u 12:53
"Ovisno o razgovorima koji će se voditi u DORH-u, vidjet ćemo koji su sljedeći potezi", rekao je Božinović
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas da je u akciji Uskoka i policije zbog navodnih pogodovanja u stečajnim postupcima uhićeno pet osoba koje se danas izvode pred pritvorskog nadzornika, te dodao da izvidi u tom slučaju traju još od prosinca prošle godine.

"Ovisno o razgovorima koji će se voditi u DORH-u, vidjet ćemo koji su sljedeći potezi", rekao je Božinović u izjavi novinarima na konferenciji "Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija".

Odbio je odgovoriti je li akcija uhićenja na Trgovačkom sudu ubrzana zbog curenja informacija u medije, rekavši da  kao ministar unutarnjih poslova ne može komentirati izvide.

Dodao je da izvidi traju od prosinca prošle godine, a na predmetu rade policija i policijski službenici USKOK-a, u suradnji sa samostalnom službom za financijske istrage Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, i u koordinaciji s DORH-om. 

Upitan za SOA-in popis 20 sudaca koji bi mogli ugrožavati nacionalnu sigurnost, a koji je objavljen 2016. godine, rekao je da ne može govoriti o SOA-inim izvješćima kao ni o tome je li sutkinja Malenica na njemu.

"To treba pitati sigurnosno-obavještajnu agenciju. Ja ne znam za taj slučaj", rekao je Božinović.

Upitan za odluku arbitražnog suda u Ženevi, i likovanje Sanaderovih odvjetnika koji kažu da će njihov klijent sada biti oslobođen, Božinović je rekao kako ne bi te stvari dovodio u toliku vezu.

"Postoji postupak koji se vodi pred hrvatskim sudovima i hrvatskim pravosuđem i ta dva procesa nemaju nikakve suštinske veze", rekao je ministar.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MU
Muncimir
13:24 15.11.2017.

To će biti kao i uvijek: Tresla se brda rodio se miš.

Avatar dobry
dobry
15:16 15.11.2017.

Komunjaro stara, daj ti istraži tko je sve sudjelovao u pljački 58 MILIJARDI, tijekom 30-tak godina, u Agrokuru! Štitiš svoje stare frendove, desna ruko Šeks-Plenkovićeva...