Vremenska prognoza

Danas nestabilno, ali sunčano vrijeme, od vikenda ponovno zahladnjenje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Promjena vremena u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
kiša
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
kiša
02.05.2019.
u 08:29
Temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu, biti ugodno u toplijoj jakni, kaže meteorolog Zoran Vakula
Pogledaj originalni članak

I danas će u većini zemlje biti nestabilno vrijeme, a za vikend se očekuje novo zahladnjenje.

Iako će biti sunčano i toplo, uz umjeren dnevni razvoj oblaka poslijepodne postoji mala mogućnost za lokalni pljusak, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

Sutra će pak biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Mjestimice će već prijepodne u zapadnim predjelima, osobito na sjevernom Jadranu, biti kiše i pljuskova, a od sredine dana poneki je lokalni pljusak moguć i drugdje.

Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno, od sredine dana i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 17 i 22°C.

Za vikend još nestabilnije, ponegdje i uz obilniju kišu i grmljavinu, najprije uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima. Temperatura će biti u padu, pa će u nedjelju mnogima u kopnenom području, pa i na sjevernom Jadranu biti ugodno u toplijoj jakni – najviša poslijepodnevna temperatura zraka na kopnu će biti blizu prosječne najniže jutarnje za početak svibnja, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Osjećaj hladnoće pojačavat će većinom umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana često jaka i olujna bura, pa i s orkanskim udarima. Stoga treba računati na probleme u prometu, a i na snijeg u gorju, osobito višem!

I u ponedjeljak će još biti oborina, a i relativno hladno, uz sjevernjak, na većem dijelu Jadrana jaku buru i tramontanu. U utorak i srijedu stabilnije, sunčanije i toplije, a u sljedeći se četvrtak ponovno povećava vjerojatnost kiše, uglavnom na kopnu i kratkotrajnog zahladnjenja...

VIDEO Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je Rakovicu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.