Kolumna

Hoće li novom Bundeku smetati voda s obližnjeg akvaparka obećanog ‘13.?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.02.2012., Zagreb - Niske temperature na zagrebackom podrucju ispraznile su inace uvijek pun djecji park na jezeru Bundek.
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Bundek
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.01.2014., Zagreb - Radnici Vodoprivrede bagerom postavljenim na ponton poravnavaju dno jezera Bundek. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
15.12.2017.
u 19:15
Racinjak jeodlična ideja. Za razlikuod vodenog parka, ovaj tematski će se valjda i ostvariti
Pogledaj originalni članak

Od ideje do realizacije proći će godinu i pol dana – “nevjernim Tomama”, kako je sam tada najavio, u kolovozu 2013. poručio je gradonačelnik Milan Bandić da će za izgradnju akvaparka na Bundeku trebati maksimalno petsto dana. Jer on, tada, imao je viziju.

Uz jezero planirao je smjestiti “najljepši vodeni park u ovom dijelu Europe”, a objasnio je i kako će to napraviti.

– Ovdje imamo gradsko zemljište i vodu na šest metara dubine, a imamo i sposobnu gradsku upravu koja će taj projekt sigurno završiti – samouvjeren je bio Bandić, koji je objasnio kako je park zamišljen kao cjelina od tri dijela na ukupno 30 tisuća kvadrata površine.

Vodeni sadržaji trebali su zauzeti trećinu parka, dok su na ostaloj površini trebali biti sadržaji poput minigolfa i adrenalinskog parka. Imao je taj akvapark i posebnost, tzv. “vodenu zmiju”, odnosno svojevrstan kanal dug kilometar s vodom koja struji, a kojim se trebalo voziti čamcima i gondolama. Sve to, najavio je prije četiri godine gradonačelnik, trebalo je stajati oko 15 milijuna eura.

Koji se ipak nisu našli ni za četiri i pol godine, a kamoli za godinu i pol, kako se tada tvrdilo. Ipak, za Bundek sad postoji novi plan, koji ne zvuči samo dobro u teoriji, već je i vrlo zanimljiv na papiru. Potrudili su se arhitekti Kristina Jeren te Iva i Miroslav Pejić da sve što se za uređenje tematskog parka Racinjak tražilo natječajem javne nabave pretvore u jedan dobar projekt i budu odabrani za uređivanje bejzbolskog igrališta, skejt-parka te automodelarskog centra istočno od jezera, ali, naravno, i dodatnih sadržaja koji su se tražili.

Smislili su nešto što će biti atraktivno i za mlade i starije Zagrepčane, uklopili Bandiću vrlo drage fontane, vidikovcima odlučili stvoriti vezu jezera sa Savom, a razmišljali su i o tome da područje jezera bude mjesto za opuštanje, pa su u projekt uključili i ambijentalnu rasvjetu i viseće mreže za ležanje. Sve što jedan tematski park od 20 milijuna kuna i treba imati. Ne zasmeta li mu u gradnji silna voda s akvaparka. 

Pogledajte i video Kako će izgledati rekonstrukturirani zagrebački rotor.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.