OPORBA 'SLAVI'

Bulj: Kako dozvoliti da u vrijeme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
14.11.2019.
u 11:42
Ovo je pobjeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora, kao što smo to jučer štitili dignitet jer je samo Klub Mosta raspravljao o proračunu – tvrdi Bulj.
Pogledaj originalni članak

Saborska oporba sa zadovoljstvom je dočekala vijest da Europska pučka stranka ipak neće održati svoju skupštinu u sabornici. Mostov Nikola Grmoja je tijekom glasovanja o rebalansu proračuna prigovorio vladajućima da iz medija moraju doznati "da su se povukli i da sabornicu neće dati EPP-u".

- To nije tema, sjednite i ne zloupotrebljavajte Poslovnik – kratko mu je odgovorio predsjednik Sabora Gordan Jandroković te najavio da će se sjednica Predsjedništva Sabora održati nakon što završi sjednica.

- Smatram da smo obranili dignitet Hrvatskog sabora i zaključak koji sam predložio, a Jandroković nije htio uvrstiti na raspravu. Oni su donijeli tu odluku jer je to nepravedno prema ovom Domu i to je sramotna odluka jer bi se jedino u Hrvatskoj od svih zemalja u EU to dogodilo. Sada u zadnjem trenutku štite svog partnera HDZ jer kako dozvoliti da u vrijeme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani – zadovoljno je van sabornice komentirao Mostov Miro Bulj. Naglasio je da mu je zbog njegovog prijedloga zaključka kojim je tražio poništenje odluke Predsjedništva Sabora o iznajmljivanju sabornice EPP-u dva dana bilo zabranjeno govoriti u sabornici.

- Ovo je pobjeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora, kao što smo to jučer štitili dignitet jer je samo Klub Mosta raspravljao o proračunu – tvrdi Bulj.

HSS-ov Krešo Beljak ne misli da je odustajanje EPP-a od održavanja sjednica Predsjedništva i skupštine u Hrvatskom saboru pobjeda oporbe, već i dalje, kako tvrdi, figa u džepu.

- Figu koju su držali cijelo vrijeme Plenković i HDZ, sada su stavili u džep. Ne mijenja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković dio iste europske obitelji. Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čovjeka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u „ustaškom“ Saboru. To bi bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, bit će dio iste obitelji i to apsolutno ništa ne mijenja na stvari. Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka – komentirao je Beljak.

SDP-ov Arsen Bauk dodaje da su pritisak javnosti i oporbe urodili plodom.

- Odustali su od loše ideje da se sabornica iznajmi EPP-u jer je to ipak jedan mali korak u zaštiti dostojanstva institucija Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora – rekao je Bauk. Osvrnuo se i na neslužbeno objašnjenje iz HDZ-a da je do odustajanja došlo na zahtjev Pučana kako ne bi nanosili štetu svojoj članici.

– Sumnjam da europski pučani više razmišljaju o šteti HDZ-u nego što o tome razmišlja sam HDZ. Očito je HDZ sam zaključio da će mu se nanijeti šteta, a europski pučani su samo izgovor – zaključuje Bauk.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

OO
oo8787
11:49 14.11.2019.

Planira li SDP ugostiti europske socijaliste i "malog slobu" za koju godinu?

BU
burza
12:49 14.11.2019.

Pobjeda bi bila da vucic dode u ustaski sabor i mira gledati pobjedu Hrvatske

Avatar berija1
berija1
12:29 14.11.2019.

Vise stete Hrvatskoj nanosi nepismeni Bulj zadnjih godina nego dva Vucica.