Etiketiranje

Brucoši, donosimo vam kratki vodič kroz sveučilišne predrasude

Foto: Pixabay
Sveučilište
Foto: Pixabay
Sveučilište
Foto: Pixabay
Sveučilište
24.10.2016.
u 13:00
Kao student bilo kojeg fakulteta u Zagrebu (ili bilo kojem gradu) stječete određenu etiketu koja vas ističe među ostalim studentima
Pogledaj originalni članak

Dragi brucoši, nitko nije rekao da je lako biti student. Morate se priviknuti na crnu kavu, hrpu literature, malu satnicu i novi identitet koji stječete kao polaznik određenog fakulteta na Sveučilištu, piše X-ica.

Kao student bilo kojeg fakulteta u Zagrebu (ili bilo kojem gradu) stječete određenu etiketu koja vas ističe među ostalim studentima. U većini slučajeva se njome nećete ponositi ali nećete ni ocjenama u indeksu, pa dok imate studentska prava uživajte u obilju slabo plaćenih poslova i jeftinom etanolu koji će ublažiti svaku kritiku upućenu na račun vašeg fakulteta.

Njegovo veličanstvo Pravni faks

No, naravno da postoji i natjecanje među svim kategorijama studoša. Humanističkih smjerova je na izvoz ali uvijek će vas na vašem fakultetu uvjeravati da je vaš odabir studija poseban i drugačiji od ostalih. Zasigurno i jest jer, zaključit ćete, inače ne bi bilo toliko društvenih smjerova.

Ipak, hijerarhija je jasna i nju se deklarativno poštuje. Na tronu humanističih znanosti sjedi Pravni fakultet. Iako će nakon par godina neki od budućih pravnika komentirati kako nikad nisu trebali upisati taj fakultet i ne znaju što im je bilo u glavi, drugima to nikad neće priznati.

Hrpa literature i ispiti o kojima pišu čak i mediji svrstavaju ih među studente s najvećim kapacitetom pamćenja zbog čega vi ostali ustvari nemate pojma što znači studiranje (često ga se u govoru zamijenjuje s riječi život), a samim time ni pravo glasa.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>> Kako do stipendija za studiranje u Hrvatskoj?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.