Intezivno se radi

Božinović: Moramo biti oprezni s otvaranjem hrvatskih granica

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Božinović: Moramo biti oprezni s otvaranjem hrvatskih granica
02.05.2020.
u 13:47
- Činjenica da su se države zatvorile je itekako pomogla da novi zaraženi ili prenositelji virusa ne dođu iz onih područja u kojima je virus itekako prisutan. Tako je i došao u Hrvatsku, preko granice, kazao je Božinović
Pogledaj originalni članak

Na upit kada će se otvoriti granice Hrvatske, ministar i šef nacionalnog kriznog stožera Davor Božinović danas je iz Osijeka poručio kako još nema konkretan odgovor, ali je istaknuo i kako se "na njemu stalno radi".

- Činjenica da su se države zatvorile je itekako pomogla da novi zaraženi ili prenositelji virusa ne dođu iz onih područja u kojima je virus itekako prisutan. Tako je i došao u Hrvatsku, preko granice. Moramo, stoga, tu biti oprezni. S druge strane, život ne može stati, Europska unija je jedinstveno tržište koje funkcionira upravo na taj način, otvorenih granica i komunikacija, i za promet ljudi, ali i roba i usluga. Svi zajedno ćemo morati razraditi protokole kojima ćemo omogućiti da gospodarstvo funkcionira, a opet da se spriječi šteta po zdravlje bilo koga u Europi. Dakle, još uvijek nemam konkretan odgovor na to pitanje, ali na njemu se stalno radi - rekao je ministar Davor Božinović.

Inače, ministar je otkrio i kako je izdano dosad 1,8 milijuna e- Propusnica za kretanje unutar Hrvatske. 

 

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:01 02.05.2020.

ne bi imali ni ovoliko zaraženih da ste dva tjedna prije zatvorili granice ali niste zbog stranačkih izbora...

PV
prcko.vita
06:58 03.05.2020.

Ma kakve granice, pa mi još uvijek ne možemo putovati niti između županija. Dok se prvo to odobri onda treba pričekati mjesec dana i tek ako onda nebude porast zaraženih onda možemo pričati o granicama.

Avatar LauraGN84
LauraGN84
22:53 02.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­T­ok︆­.︆­c︆­o︆­m