NOVA AUDIO SNIMKA

Bin Laden priznao umiješanost u pokušaj napada na zrakoplov

Foto: AFP
Bin Laden priznao umiješanost u pokušaj napada na zrakoplov
24.01.2010.
u 10:54
Vođa Al Qaide je dodao kako SAD neće imati mira sve dok nema mira u Palestini. U snimci je upozorio Baracka Obamu da da će i dalje nastaviti napadati Ameriku ako nastavi podržavati Izrael
Pogledaj originalni članak

Vođa Al Qaide Osama bin Laden oglasio se novom audio porukom u kojoj ističe kako je upravo on organizator pokušaja napada na putnički zrakoplov iz Amsterdama za Detroit, javlja BBC.

Podsjetimo, 23-godišnji Nigerijac Umar Farouk Abdulmutallab za Božić je pokušao aktivirati eklsploziv u zrakoplovu, ali u tome nije uspio.

Vođa Al Qaide je dodao kako SAD neće imati mira sve dok nema mira u Palestini. U snimci je upozorio Baracka Obamu da da će i dalje nastaviti napadati Ameriku ako nastavi podržavati Izrael.

Novu audio snimku emitirala je al-Jazeera, ali  njezina autentičnost još nije dokazana. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
11:20 24.01.2010.

Sunday Times prenosi i da se jedan Irac pridruzio talibanima... Khalid Kelly, bivši crkveni ministrant porijeklom iz Liberties, Dublin, Irska koje je ranije bio poznat pod imenom Terry, rekao je za Sunday Times da učestvuje u vojnoj obuci u pakistanskom planinskom području da bi se priključio džihadu protiv neprijatelja islama. San mu je da sretne britanskog vojnika u borbi, ali bi bio zadovoljan i američkim vojnikom... “Zašto je to veliki problem što ja ovo radim? Nemam li ja ista prava kao i momak koji ode u regrutacijski centar?” kaže Kelly. “Ako mi nemamo sigurnost neće te je imati ni vi, i mi ćemo ubijati i bombardovati, kao što i vi ubijate i bombardajute u našim zemljama.” Upozorio je Irsku da preuzima rizik jer dopušta američkim avionima da slijetaju na Shannon aerodrom. Kelly je naučio da čita topografske karte u Škotskim planinama, na terenu sličnom Afganistanskom, mada priznaje da trenutno nije u formi. On opravdava svoje namjere postupcima Zapada prema muslimanima....

MM
Mladen Miletić
11:42 24.01.2010.

Bin Laden priznao umiješanost u pokušaj napada na zrakoplov, on se umješao i rekao čujte to što je CIA i taj siromh organizirali da provozaju atentatora to trebaju da bi imali alibi i \"jaki dokaz\" da da dalje bombaju po svjetu gdje poželezamisle. Jel svi su sretni na zapafu da se teroriste iz zraka i sa bombama eliminira. Bože šta napriča taj jako živi Laden pametno.. Jednom se da u napad sa avijonima i poruši 200 katova Amerike a sada se sramoti sa ljepljenjem konzervicom od 45 grama lošega eksploziva na guzici jednog crnca ! Blago BBC - i on ima jake čitaće amere..

Avatar trunchbull
trunchbull
16:58 24.01.2010.

Sizife Radikalni islamizam i cionizam, sve su to ideologije od kojih se potrebno ograditi i koje treba osuditi. Kad si ti vidio da na ovome forumu netko veliča ovoga luđaka gore na slici? Prema tome, nema potrebe poklapati ono što nikad nisi vidio na forumu.