AUDIOSNIMKA

Clinton pola dana prije napada na WTC: Mogao sam ubiti Osamu bin Ladena

Foto: DPA/PIXSELL
Clinton pola dana prije napada na WTC: Mogao sam ubiti Osamu bin Ladena
31.07.2014.
u 19:41
Clinton je to 10. rujna 2001. navodno izjavio skupini od 30-ak poslovnjaka u Melbourneu
Pogledaj originalni članak

Prema audiosnimci koju su australski mediji objavili u srijedu, 10 sati prije nego što je 11. rujna 2001. prvi avion udario u toranj WTC-a u New Yorku, bivši američki predsjednik Bill Clinton kazao je da je imao priliku ubiti Osamu bin Ladena, ali da ju je propustio jer bi to značilo ubojstvo nevinih žena i djece, javlja msnbc.com.

Clinton je to 10. rujna 2001. navodno izjavio skupini od 30-ak poslovnjaka u Melbourneu među kojima je bio i Michael Kroger, bivši čelnik liberalne stranke u australskoj državi Victoriji koji je snimku otkrio tijekom svog pojavljivanja na Sky Newsu.

Clinton je o Osami bin Ladenu govorio nakon pitanja o međunarodnom terorizmu. Može se čuti kako kaže da je mnogo vremena proveo razmišljajući o njemu te kako ga je gotovo uhvatio.

Mogao sam ga ubiti, ali bih morao uništiti mali grad imena Kandahar u Afganistanu i ubiti 300 nevinih žena i djece, i tada ne bih bio ništa bolji od njega. Stoga nisam to učinio  čuje se kako govori Clinton.

Kroger tvrdi da je događaj snimljen uz Clintonovo dopuštenje, a kako je kazao, na snimku je zaboravio do prošlog tjedna. Glasnogovornik bivšeg američkog predsjednika još ju nije komentirao.

Podsjetimo, Osama bin Laden ubijen je u Pakistanu 2011. godine. 

>> Hillary Clinton za Billovu ovisnost o seksu krivi to što ga je zlostavljala majka?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

RA
Rangostar
06:31 01.08.2014.

Sve je manje onih koje možeš lagat.

XA
xaron
20:17 31.07.2014.

Mogao si ubiti Bin Ladena, ali si previše bio zauzet sa Monikom pa nisi stigao. Bili su drugi prioriteti, šta se može .

CR
crofish
20:20 31.07.2014.

taj mali grad ima 300 000 stanovnika.