Američki predsjednik u showu Davida Lettermana

Barack Obama: Bio sam crnac i prije izbora

Foto: AFP
Barack Obama: Bio sam crnac i prije izbora
22.09.2009.
u 12:30
Zbog krize smo izgubili mnogo novca i nećemo se oporaviti preko noći, ali većina ekonomskih stručnjaka smatra da ćemo u ovom kvartalu napokon zabilježiti pozitivan rast, rekao je Obama.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama gostovao je u emisiji Davida Lettermana. Najviše je govorio o planu zdravstvenih reformi, američkom gospodarstvu te ratu u Iraku i Afganistanu, ali i o rasizmu.

Na navode da je rasizam u pozadini opozicije njegova plana za zdravstvo, Obama se našalio:

- Mislim da je važno shvatiti da sam ja zapravo bio crnac i prije izbora.

- Koliko dugo ste crnac? - upitao je Letterman u šaljivome tonu.

Obama se potom vratio na ozbiljnije teme. Istaknuo je da mu je čast što su ga Amerikanci izabrali za vođu. 

- Mislim da vam to govori mnogo o tome gdje je zemlja - rekao je Obama.

- Jedna od stvari koja se podrazumijeva u politici jest da ljudi viču na vas - dodao je Obama. Prvi čovjek SAD-a također je rekao da su Amerikanci svjesni rata u Afganistanu i da se američki vojnici ponašaju herojski i tamo i u Iraku.

- Još je to sve na krhkim nogama. Zbog krize smo izgubili mnogo novca i nećemo se oporaviti preko noći, ali većina ekonomskih stručnjaka smatra da ćemo u ovom kvartalu napokon zabilježiti pozitivan rast - dodao je Obama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MM
Mladen Miletić
15:36 22.09.2009.

Barack Obama: Bio sam crnac i prije izbora, da samo crnac to ti u zadnje vrijeme ne branimo; ali nisi bio Predsjednik nama bjelima !!!!!

OB
-obrisani-
19:59 22.09.2009.

Brzezinskom ne vjerujem ni jednu rijec.

OB
-obrisani-
16:59 22.09.2009.

Pa mister1x5 tebi i sličnima i ne treba predsjednik nego plemenski poglavica!