protiv nasilja

B.a.B.e. hrvatskim i europskim parlamentarcima: Glasujte za ratifikaciju Istanbulske konvencije!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija
B.a.B.e. hrvatskim i europskim parlamentarcima: Glasujte za ratifikaciju Istanbulske konvencije!
12.09.2017.
u 08:49
Konvencija daje smjernice i za podršku organizacijama i institucijama u uspostavljanju učinkovite suradnje i usvajanja sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Pogledaj originalni članak

Udruga B.a.B.e. poziva sve hrvatske i europske parlamentarce da danas, 12.9.2017. glasuju za ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tz. Istanbulska konvencija).

Cilj Istanbulske konvencije, je zaštititi žene od svih oblika nasilja te spriječiti, kažnjavati i ukloniti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji. Istanbulska konvencija će pridonijeti suzbijanju svih oblika nasilja i diskriminacije, promovirati rodnu ravnopravnost i osigurati sveobuhvatni okvir politika i mjera za zaštitu i pomoć žrtvama svih oblika nasilja nad ženama uključujući i obiteljsko.

Konvencija daje smjernice i za podršku organizacijama i institucijama u uspostavljanju učinkovite suradnje i usvajanja sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. 

B.a.b.e poziva hrvatsku i europsku  javnost da podrži ratifikaciju Istanbulske konvencije i upozorava da svaki oblik namjerne i zlonamjerne pogrešne interpretacije duha ove konvencije odbace i ne nasjedaju na lažne interpretacije i priopćenja onih kojima nije
stalo da zaštite naše žene, djecu i obitelji.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:39 12.09.2017.

Ako inicijativa dolazi od b.a.b.e-tina, onda treba dobro istražiti o čemu se radi, ma koliko to na prvu razumno i logično izgledalo. Naime, znamo kako još jedna od "neovisnih" i "nevladninih" udruga koja rado prima novce od te iste Vlade zapravo ideološki vrlo jasno opredjeljenja, a to opredjeljenje nema previše veze s njihovim "core busenessom", odnosno zaštitom potlačenih. Koliko vidim, nije naglasak na borbi protiv nasilja, nego promoviranju rodne ideologije. I molim odgovor b.a.b.e.-tina zašto uvijek pričaju samo o nasilju nad ženama? Zar ne postoji nasilje nad djecom, muškarcima, bolesnima, invalidima, općenito slabijima bez obzira na spol? Hvala b.a.b.e.-tinama.

CR
CROLINDA
09:45 12.09.2017.

ove sotonske udruge ismijavaju pojam žene i štite ženu samo ako je ljevičarka, ako je lezbejka, ako je za pobačaj, ako je ateistica , ako je protiv svega hrvatskog i katoličkog.... vremešnoj i uljuđenoj gospođi Ružici Ćavar nisu dale potporu kad ju je onaj krkan udario šakom izatrke iza sve snage a klasičnom obiteljskom zlostavljaču onome Milanovićemu ministru dale su svoga odvjetnika da brani njega umjesto da daju potporu njegovoj zlostavljenoj ženi

CR
CROLINDA
09:47 12.09.2017.

oni koji promiču ideologiju pobačaja gori su od Hitlera