Uzvraća udarac

Assange se osvetio MasterCardu parodijom u reklami za WikiLeaks

Cristiano Ronaldo
04.07.2011.
u 13:41
MasterCard je blokirao više od 15 milijuna dolara donacija za WikiLeaks, a Assange im je vratio njihovom prepoznatljivom kampanjom
Pogledaj originalni članak

Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, nije ostao dužan MasterCardu nakon što su mu blokirali više od 15 milijuna dolara donacija za ovu zviždačku organizaciju. Videom za prikupljanje donacija, donosi britanski Telegraph, parodirao je MasterCardovu poznatu reklamnu kampanju "Neprocjenjivo" navodeći troškove nastale borbom WikiLeaksa na raznim pravnim "frontama".

Kako se kaže u videu koji traje oko minutu ti troškovi uključuju 20 "sigurnih" telefona koji stoje 5000 dolara, pravničke troškove u pet zemalja u vrijednosti do milijun dolara, servere u više od 40 zemalja vrijedne 200.000 dolara, kućni pritvor koji doseže računicu od 500.000 dolara i, naravno, bankovnu blokadu zbog koje WikiLeaks gubi 15 milijuna dolara donacija.

Assange, koji je u kućnom pritvoru u Norfolku, pojavljuje se u spotu i preuzima odgovornost za "potpirivanje" arapskog proljetnog ustanka na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Kako se kamera udaljava, u prvom planu pojavljuje se Assange koji gleda snimke prosvjeda, a narator poentira: "Gledati kako se svijet pomoću tvog rada mijenja: neprocjenjivo. Postoje ljudi koji ne vole promjene. Za sve ostale tu je WikiLeaks!"

Podsjetimo, prošle jeseni WikiLeaks je objavio tisuće necenzuriranih dokumenata američkih ambasada diljem svijeta te upravo zbog toga smatraju kako su upravo oni potaknuli prosvjede koji su srušili vlade Egipta i Tunisa.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

SI
sinaj
19:46 04.07.2011.

microlion je napisao/la: ____________________________ Slažem se, ali ovo je vrlo dosjetljivo od Assangea

AK
ante kolorante
01:47 05.07.2011.

microlion: ... ali još gore je i naivan kreten ako ti... zašto imaš -45, ti si primjer propali jugoslavenski sustav .., slicno taj kreten Mladic.

MI
microlion
15:17 04.07.2011.

Assange je jako naivan, ako misli, da se svijet mijenja zbog toga što je on objavio nekolicinu paprenih ali posve predvidljivih diplomatskih depeša...