sve snimili

VIDEO Amerikanac došao u Hrvatsku ubijati divokoze, evo koliko se takva 'avantura' plaća

J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
16.01.2018.
u 09:42
Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze.
Pogledaj originalni članak

J. Alain Smith, lovac, pisac i bogati biznismen koji putuje svijetom i ubija životinje snajperskom puškom boravio je u Hrvatskoj, o čemu je njegova ekipa snimila i dokumentarni film.

Smith se predstavlja kao profesionalni lovac, a životinje odstreljuje iz čiste zabave, što je učinio i u Hrvatskoj tijekom lova na divokoze. Na njegovoj stranici navodi se da je skupio više od 300 različitih životinja. Osim lova na divokoze, u filmu se navodi i da je Smithovu ekipu snašlo trovanje hranom zbog čega su završili u bolnici. 

Čini se da dolazak stranaca u lov u Hrvatsku nije rijetkost, s obzirom na ponudu jedne hrvatske agencije koju prenosi Slobodna Dalmacija

– Organiziramo lov na divokozu u lovištima Biokova od 1. rujna do 31. prosinca. Tri dana smještaja na bazi punog pansiona, dva dana lova, sve uključeno u cijenu osim trofeja koji ovise o težini. Lovište na Biokovu najpoznatije je lovište za lov divokoze (gamza) u ovom dijelu Europe u kojem su odstrijeljeni mnogobrojni vrhunski trofeji. Ovo je izrazito planinsko lovište s nadmorskom visinom od 380 m do 1750 metara te, kao takvo, idealno lovište za divokoze. Lov na divokozu slovi kao jedna od zahtjevnijih vrsta lovova u Hrvatskoj upravo zbog potrebne fizičke spremnosti lovca za šuljanjem planinskim masivom.

Obračun se vrši na osnovu stvarne vrijednosti trofeja i to nakon ocjene certificiranog ocjenjivača lovačkih trofeja u prisustvu lovnog gosta. Cjenik trofeja je od 3570 do 20.000 kuna. Ukupna cijena lovnog aranžmana je 3700 kn + cijena trofeja. Lovni paket uključuje: smještaj u luksuzno uređenom  hotelu na osnovi polupansiona, organizacija lova, lovni pratitelj za dva lovna dana, Prijevoz terenskim vozilom po lovištu, obrada trofeja (lubanja s rogovljem) i montaža na odabrani podložak – navodi se u ponudi jedne hrvatske agencije. 

J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith
J. Alain Smith

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Vukomerec
Vukomerec
10:41 16.01.2018.

Večernji, otkrili ste toplu vodu. To se inače zove lovni turizam.

NO
nogogaz
09:55 16.01.2018.

niš novo, amerikanci dolaze ubijat. za sad samo koze... a kasnije i svinje...??

CR
crocro
11:02 16.01.2018.

Amerikancu je trofej od 3000 kuna kao Hrvatskom građaninu bez posla 6 kuna, koliko vrijedi jedno pivo. Kada sam vidio cifre vrijednosti trofeja pomislio sam da su u eurima i da su premale za velike biznismene. Kada protrljam oči i vidim da su kune u pitanju. Pa neka im je sretno a usput neka objave cijene trofeja u Njemačkoj, Americi, Švicarskoj, Francuskoj.