pronađene bakterije

Ako ste kupili ovo meso, ne konzumirajte ga. Povlači se s tržišta

Foto: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija
Ako ste kupili ovo meso, ne konzumirajte ga. Povlači se s tržišta
10.10.2020.
u 15:22
Povlači se zbog utvrđene bakterije Salmonella spp, povećanog broja Escherichie coli te aerobnih bakterija
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u subotu potrošače o povlačenju i opozivu brzo smrznutog usitnjenog miješanog mesa poljskog proizvođača zbog prisutnosti bakterija u proizvodu.

Proizvod "brzo smrznuto usitnjeno miješano meso: puretina, svinjetina, govedina, 500g", na kojem je označen datum smrzavanja 23. srpnja 2020.,i rok upotrebe do 2ba2. siječnja 2021. povlači se zbog utvrđene bakterije Salmonella spp, povećanog broja Escherichie coli te aerobnih bakterija, kaže se u obavijesti i dodaje da proizvod nije u skladu s Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Proizvođač mesa je Rasko iz Zelechlineka u Poljskoj, dobavljač Mitmar također iz Poljske, a u Hrvatskoj ga na tržište stavlja Stanić iz Kerestinca, priopćeno je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

MI
Made_in_PRC
16:35 10.10.2020.

Ja ne razumijem tko kupuje zamrznuto mljeveno meso ili je to zato što je jeftino. Znači da smo siromašni i prodaje se hrana loše kvalitete, kupovina moć slaba.

PO
pole
19:16 10.10.2020.

PIVAC, PPK, STANIĆ isl. firme su ekskluzivni uvoznik najfinijeg opasng otpada, inače u državama izvoznicama, namjenjenog za spalionicu.... Tko im sve to dozvoljava?? I za koji novac??

ZA
zagabria5
21:42 10.10.2020.

Pa svako malo se povlače proizvodi, jel netko uopće kontrolira taj uvoz ili je ko u Africi