prikupljanje dokaznog materijala

Akcija njemačke policije: Pretreseni stanovi članova neonacističkih skupina, uhićeno devet osoba

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Dresden
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Dresden
Foto: Fabian Bimmer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
The coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Hamburg
26.02.2021.
u 14:31
U pretresu, koji su izvršeni u saveznim pokrajinama Tirinška, Saska-Anhalt i Hessen, sudjelovalo je preko 500 policajaca
Pogledaj originalni članak

Njemačka policija u nekoliko je saveznih pokrajina u petak ujutro, zbog sumnje u organizirani kriminal, izvršila pretrese u stanovima više istaknutih članova neonacističkih skupina, pri čemu je nekoliko osoba i uhićeno.

"Pretresi su izvršeni zbog osnovane sumnje u počinjeno kazneno djelo prodaje narkotika i oružja te pranja novca", priopćio je Pokrajinski ured za borbu protiv kriminala u Tirinškoj.

U akciji je do sada uhićeno devet osoba.

U pretresu, koji su izvršeni u saveznim pokrajinama Tirinška, Saska-Anhalt i Hessen, sudjelovalo je preko 500 policajaca. Cilj akcije je prikupljanje dokaznog materijala poput skupocjenog namještaja ili automobila.

Javni servis MDR javlja kako je akcija usmjerena protiv pripadnika neonacističkih skupina Turonen i Garde 20, za koje se sumnja da već godinama kontroliraju ilegalnu prodaju narkotika u Tirinškoj. Među osumnjičenima je i jedan poznati odvjetnik, čiji je ured u saveznoj pokrajini Hessen danas također pretresen.

Kako nadalje javlja MDR, ove grupe su na području Tirinške kontrolirale i nekoliko bordela.

Policija je do spoznaja o kriminalnim djelatnostima neonacističkih skupina došla preko suradnika Ureda za zaštitu ustavnog poretka.

Pripadnici neonacističkih skupina Turonen i Garde 20 su aktivni i u organiziranju zabranjenih neonacističkih bandova. Protiv njihovih članova su od 2019. pokrenuta 32 istražna postupka.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SA
SamoIstina
15:14 26.02.2021.

Sutra Plenkisav šalje svoje horde u stanove i kuće nas HOS-ovaca i DP-ovaca... Žele li vas diskvalificirati samo vam upadnu, podmetnu i kažu da ste kriminalac ili diler ili ..

ZG
zg1985
15:40 26.02.2021.

kad ce neoislamistiscke grupe doci na red?

PA
Pahor
15:55 26.02.2021.

Sprdacina